Tip: Samsung Galaxy S7 (Edge) vastgelopen? Zo reset je ‘m!

Galaxy telefoon vastgelopen? Even de batterij eruit h… ownee. Dat gaat niet met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, die net als de voorgangers geen verwisselbare batterij meer hebben. Maar, hoe reset je die toestellen dan, mochten ze onverhoopt een keer crashen? (Psst: op de Galaxy A3 (2016) en Galaxy A5 (2016) werkt dit ook zo!)

vastgelopen-samsung-galaxy-s7-edge-resetten-crash-opnieuw-starten Tip: Samsung Galaxy S7 (Edge) vastgelopen? Zo reset je 'm!

Zo start je je gecrashte Galaxy S7 (Edge) opnieuw op: Volume omlaag + Power

Bij gebrek aan verwijderbare batterij, heeft Samsung in de Galaxy S7 en S7 Edge de mogelijkheid ingebakken de toestellen – hoe vast ze ook gelopen zijn – altijd kunt herstarten door tegelijk de Power (aan/uit) knop en de Volume omlaag toets ingedrukt te houden.

Houdt deze twee toetsen zeven seconden tegelijkertijd ingedrukt, en je gecrashte Galaxy S7 (Edge) start opnieuw op. Mocht dit om onduidelijke redenen niet werken, houdt dan Power, Volume omlaag, en de Home toets een tijd lang tegelijk ingedrukt. Laat ze los zodra het toestellogo na herstarten in beeld verschijnt.

Tenzij er echt andere rare dingen blijven gebeuren met je toestel, is het vastlopen niet per se iets om je zorgen om te maken. Plat gezegd: het kan eens in de tijd, door een samenloop van suffe omstandigheden, gewoon voorkomen.

Gebeurt het met enige regelmaat, dan wordt het natuurlijk wel tijd om te kijken waar het aan ligt – een foute app, bijvoorbeeld, (check of het helpt als je ‘m verwijdert) of een update die niet van een lijen dakje verliep (lastiger, maar probeer bijvoorbeeld het cache geheugen te legen). Ook kan het moeite lonen simpelweg even contact op te nemen met de winkel waar je jouw Galaxy S7 of S7 Edge gekocht hebt, of met Samsung zelf.

Bonus tip: check ook onze andere Galaxy S7 tips en trucs – de collectie groeit gestaag!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. jane zegt

  geweldig dankje wel! ik dacht dat ik helemaal moest wachten tot mijn batterij opging… hij werd ook helemaal warm!
  dankje dankje dankje xx

 2. Fatma zegt

  Ik had zomaar een zwarte scherm gekregen.. reageerde op helemaal niets.. dankzij volumetoets en powertoets is het gewerkt gelukkig.. heel erg bedankt voor dit gouden tip ;-))))

 3. Karin zegt

  Krijg een blauw scherm met het robotje op zijn zij en met daarboven een gele driehoek met een uitroep teken heb alle knoppen al geprobeerd krijg steeds het scherm terug en een soort computerscherm zwart met text

 4. Johan zegt

  Werkt Prima. Na twee jaar trouwe dienst is de S7 EDGE een keer vastgelopen (wel op ene ! moment gebeurt dat het niet niet uitkomt). Ik hb in mijn g eval de knoppen combinatie langer in moeten houden +10 Sec.

  Alle info is bewaard gebleven en is gelijk weer even een stuk sneller. Nu even in de gaten houden of dit niet vaker gaat voorkomen. Ik hab geen app’s geinstalleerd en/of geupdate in de twee weken voor dit gebeurt was.

  Wederom, werkt prima.

 5. Bianca zegt

  Bij mij werkt t niet , mijn telefoon is nu al voor de derde keer uitgevallen in 1 aan 1 1/2 week vanmorgen vroeg de telefoon voor een update heb ‘m uitgevoerd en daarna niks meer ja een blauw lampje voor een paar uur en nu alles zwart en als ik mijn oplader aansluit gebeurt er ook niks…… HELP

 6. Irene zegt

  Wauw wat een geweldige tip. Mijn scherm was gewoon ineens zwart en ging niet meer aan, maar door deze tip ging die weer aan, super bedankt

 7. Dave heynis zegt

  Mijn S7 edge doet niks meer alleen maar zwart beeld hij voelt uit met 89% accu ik heb geprobeerd hem te resetten maar er gebeurt niets ook als ik hem aan de lader hangt blijft het beeld zwart

 8. Jazy zegt

  Hier klopt niets van.
  Al mijn inlog gegevens zijn dus weg. En ook die van mijn bank. Niet heel erg handig dus..

 9. Gerdien zegt

  Ik zit in frankrijk en heb het zelfde probleem scherm blijft zwart je kunt hem op gevoel aanzetten en uit maar verder geen beeld word er doodmoe van wie kan mij helpen misschien Samsung zelf met een reaktie

 10. Rachid zegt

  Mijn Samsung 7 edge is vastgelopen zwarte scherm net links boven een tekst met rode en groene letters. Were iemand wat het zou kunnen betekenen.

 11. Maaike zegt

  Top tip!!! Ik was al helemaal in paniek, zó maak je nog een foto, zo zie je enkel een zwart scherm. Zweet op m’n bovenlip, ik ben toch wel erg afhankelijk geworden van mijn telefoon!!

Praat mee