Samsung Galaxy S6 krijgt afgeslankte interface, 64 GB opslag, geen microSD, is wel waterdicht?

Zeiden we eerder vandaag al dat het Samsung Galaxy S6 geruchten regent? Inmiddels giet het dus. En stormt. Van alle kanten worden geruchten de wereld ingeslingerd. Dat het toestel mogelijk géén verwisselbare accu heeft, kon je net al lezen. En nu duiken er nog wat meer details op, onder meer over de interface, de opslagcapaciteit en de bestendigheid tegen de elementen.

samsung-galaxy-s6-concept Samsung Galaxy S6 krijgt afgeslankte interface, 64 GB opslag, geen microSD, is wel waterdicht?

Samsung Galaxy S6 conceptontwerp – zo ziet ‘ie er dus niet uit

Afgeslankte TouchWiz

Maar first things first, dus. En dat is een bericht uit de Zuid-Koreaanse media. ‘Bronnen in de industrie’ zouden hebben laten weten dat Samsung voor de Galaxy S6 – conform eerdere geruchten – aan het snoeien is geweest in haar TouchWiz interface. Er zouden heel wat overbodige snufjes uit zijn gehaald, en het beoogde resultaat is een bediening die net zo geoptimaliseerd is als Android op de Nexus 6.

Dat klinkt goed, maar ook wel een tikje onrealistisch. Samsung gaat tenslotte geen kale versie van Google’s Android besturingssysteem op het toestel zetten. Maar het is nu al de tweede keer dat het gerucht opduikt dat TouchWiz op de Galaxy S6 echt van een andere orde gaat zijn als op eerdere toestellen. Benieuwd maakt het in ieder geval.

samsung-interface-patent-11 Samsung Galaxy S6 krijgt afgeslankte interface, 64 GB opslag, geen microSD, is wel waterdicht?

Afbeeldingen uit een patent, van wat mogelijk Iconic UX heet

Of de interface iets weg heeft van de Iconic UX die wij een tijdje geleden tegenkwamen in een patentaanvraag, en die de inmiddels gepensioneerde telefoonlekker @evleaks een jaar geleden toonde, is natuurlijk nog maar de vraag. Deze Iconic UX ziet er niet per se erg afgeslankt uit – maar dat valt uiteindelijk pas te zeggen als we  de nieuwe TouchWiz echt te zien krijgen.

Opslag en microSD

Zoals eerder beschreven staat niet alleen Samsung’s vertrouwde verwisselbare accu op de tocht. Van het Italiaanse HDBlog komt het gerucht dat mogelijk ook het microSD slot eraan moet geloven. In ruil daarvoor krijgt je als Galaxy S6 gebruik(st)er dan wel standaard 64 GB interne opslagcapaciteit, en ook een 128 GB toestelversie behoort straks tot de mogelijkheden.

Nieuwe toestellen als de Galaxy A5 hebben zowel een aluminium unibody zonder verwisselbare batterij, als ook een microSD slot, dat in de zijkant van het toestel genesteld zit. Dit zorgt er – mede – wel voor, dat deze niet bestand is tegen water, zoals de Galaxy S5 dat wel is. Het weglaten van het microSD slot zou dus bijdragen aan het volgende puntje.

IP67 certificatie

Het hierboven genoemde HDBlog heeft namelijk ook vernomen dat de Galaxy S6 – net als zijn voorganger – waterdicht is, of tenminste een IP67 certificatie heeft. Dit wil zeggen dat het toestel een half uur lang tot één meter diepte onder water kan vertoeven zonder schade.

Eerlijk is eerlijk: dat zou dan wel weer een goede zaak zijn. Één van onze ‘klachten’ over de Galaxy Note 4 was tenslotte dat deze níet zo goed bestand is tegen nattigheid – een eigenschap waar je, zo stelden we vast na een paar maanden met de Galaxy S5, verrassend snel aan went. Een waterbestendige Galaxy S6 zouden we dus absoluut verwelkomen.

Of dit het gemis van de SD kaart optie compenseert, is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Wat heb jij liever: uitbreidbaar geheugen, of IP67 certificatie? Of toch allebei, al dan niet minus een aluminium behuizing?

Houdt bij alle geruchten over de Galaxy S6 wel in gedachten dat het dat zijn: geruchten. Alles kan, maar niets is controleerbaar juist. De echte Galaxy S6 leren we waarschijnlijk pas begin maart kennen, als Samsung het toestel officieel aan de wereld voorstelt.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. AN zegt

  Zonder µSD is deze het overwegen niet waard.
  Dit is voor mij echt een deal breaker, al zat er 1TB interne opslag in een µSD kaar is gewoon voor mijn werk noodzakelijk punt andere lijn.

 2. Marco Zwetsloot zegt

  Voorstander van mSD al is het alleen maar om overgang makkelijker te maken….dan is het gewoon kaartje overzetten en klaar.

 3. M.B. zegt

  Echt enorm jammer van SD afschaffen. Nu blijkt ook nog standaard maar 32 Gig intern geheugen te komen ipv 64 en meedenken over hoe je dan overstapt van bijvoorbeeld de S3 waar ik een SD in heb om aller op te laten passen en mijn foto’s er op te laten passe, doet Samsung dus blijkbaar maar gewoon helemaal niet. Je zakt maar door de stront als klant met een eerder toestel, want een oplossing bieden ho maar! Echt schandalig! De backup mogelijkheid was bij Samsung al om te huilen, maar als je dan ook nog eens de SD kaart schrapt, wat blijft er dan eigenlijk nog over?
  Overweeg nu toch sterk niet te gaan voor de S6 als vervanging voor de S3.

Praat mee