‘Samsung Galaxy S6 metalen unibody, geen verwisselbare accu’

De geruchten over de Samsung Galaxy S6 vliegen ons rond de oren. Want hoewel gisteren nog te lezen viel dat het niet zeker is hoeveel aluminium Samsung in beide vermeende versies van de Galaxy S6 wil stoppen, komt vandaag gefluister dat de ‘gewone’ toestel versie geheel van metaal zal zijn. En dat dit ten koste gaat van de verwisselbare accu.

samsung-galaxy-note-4-review-accuduur 'Samsung Galaxy S6 metalen unibody, geen verwisselbare accu'

De accu van de Galaxy Note 4: verwisselbaar, dankzij een kunststof achterkant in combinatie met een aluminium frame

De Spaanse redactie van AndroidPit zou van een eigen een insider aldaar hebben vernomen dat Samsung knopen heeft doorgehakt over het design van zowel de ‘gewone’ Galaxy S6 – die met een plat beeldscherm – als over de Galaxy S6 Edge – die met een scherm dat over de rand buigt.

Als dit alles klopt – áls, want niet te verifiëren enzo – dan krijgt de Galaxy S6 een behuizing die volledig van aluminium uit één stuk is gemaakt. Een unibody, dus. Tevens wordt hiermee eerdere speculatie bevestigd dat de S6 Samsung’s eerst topmodel is, waarvan de accu niet uitwisselbaar is.

De Galaxy S6 Edge daarintegen – die een scherm heeft dat aan één of beide zijkanten om de rand vouwt, zoals bij de Galaxy Note Edge – zou een behuizing krijgen die slechts deels uit aluminium is vervaardigd. Hiermee blijft ook de verwisselbare accu behouden.

Dit is een behoorlijke stap, nadat Samsung jarenlang stug vasthield aan het praktische nut van een batterij die je simpel kunt vervangen – na jaren gebruik, of tussendoor als je een volle reservebatterij op zak hebt. Met andere woorden: Samsung laat een veelbesproken unique selling point los, ten behoeve van een stukje vormgeving. Natuurlijk, als het allemaal waar blijkt kun je voor je accuwisselbehoeften alsnog terecht bij de S6 Edge, maar de kans lijkt ons niet klein dat dit een nogal duur toestel zal worden, net zoals de Note Edge een prijzig beestje bleek.

Uiterlijk begin maart zullen we weten hoe de vork in steel zit. De verwachting is dat Samsung de Galaxy S6 – en variant – aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona zal onthullen. Volgens andere geruchten wordt het een compleet nieuw toestel, dat – in tegenstelling tot eerdere Galaxy S topmodellen – niet voortborduurt op haar voorgangers.

Wat vind jij? Is het een goede zaak dat Samsung misschien een uitwisselbare accu ruilt tegen een fraaier design? Of zou je stiekem liever een oplossing zien vergelijkbaar met de Galaxy Note 4, waarbij een metalen frame gecombineerd wordt met een kunststof achterkant én een batterij die je zelf kunt vervangen?

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Marco Zwetsloot zegt

  Ik stem voor verwisselbare batterij. Ik heb nu 2 keer meegemaakt dat ik een defecte batterij had, gewoon een nieuwe halen en zelf plaatsen. Met unibody kan dat dus niet meer, dan moet dat via Samsung service center of iets dergelijks.

  • Michel zegt

   Ben het ik zelf ook mee eens. Mooi is even leuk, maar praktisch heb je lang plezier van. En zo’n kunststof achterkant biedt meestal toch meer grip.

  • mockingbird zegt

   Ik was wel een fan van samsung. Galaxy gsm galaxy tv galaxy tab . Maar nu ga ik daar mee stoppen. Een niet verwisselbare accu is een design fout.

Praat mee