Nieuwe afbeeldingen interface Samsung Galaxy S5 opgedoken

Een nieuwe week, een nieuwe stortvloed aan geruchten over de Samsung Galaxy S5 – zo gaan die dingen nu eenmaal. En zo zien we uit de koker van van meneer @evleaks nieuw beeldmateriaal van wat vermoedelijk de interface zal zijn van de Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-interface-1 Nieuwe afbeeldingen interface Samsung Galaxy S5 opgedoken

Van de onlang onthulde Galaxy NotePRO 12.2 kennen we inmiddels Samsung’s vernieuwe Magazine UX interface, die we in een bescheidener vorm al tegenkwamen op de Galaxy Note 3. En het heeft er alle schijn van dat ditzelfde concept dus aan de basis staat van de geheel nieuwe TouchWiz interface, die zeer waarschijnlijk hand in hand met de Galaxy S5 gelanceerd gaat worden.

samsung-galaxy-s5-interface-2 Nieuwe afbeeldingen interface Samsung Galaxy S5 opgedoken

Wat we op de afbeelding zien is niet zozeer dé interface van de S5, maar een verzameling van losse onderdelen – tiles, widgets, hoe het allemaal precies in elkaar steekt moet nog blijken – die op hun beurt verschillende informatiebronnen netjes en mooi weergeven.

Overigens zien we linksboven een stukje schermafbeelding waarop ook de klok en de batterijindicator zichtbaar is. Hieruit valt af te leiden dat ook deze afbeeldingen – net als de eerder opgedoken screenshots – niet heel recent zijn. Samsung’s Android 4.4 KitKat interface toont de icoontjes in het wit, tenslotte.

Duidelijk is in ieder geval dat Samsung bezig is met een flinke makeover van haar TouchWiz interface, waarbij het traditionele thuisscherm met icoontjes en widgets vervangen wordt door een structuur met tiles – een beetje zoals in Windows Phone, en HTC’s Blinkfeed. De kans is overigens wel groot dat je straks als gebruiker keuze hebt tussen de verschillende manieren om je Galaxy S5 te bedienen, waarbij de Magazine UX net als op de Galaxy Note 3 uit te schakelen is.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee