Nieuw interface concept Samsung duikt op in patent (Iconic UX?)

Misschien kun je je nog herinneren dat er in de aanloop naar de lancering van de Samsung Galaxy S5 een paar afbeeldingen opdoken die een nieuwe TouchWiz interface van het toestel lieten zien? Inmiddels weten we dat dit niet het geval was, maar een Zuid-Koreaans patent toont wel degelijk een vernieuwde interface die sterk lijkt op wat we toen al zagen.

samsung-interface-patent-5 Nieuw interface concept Samsung duikt op in patent (Iconic UX?)

Het patent in kwestie – Device and method for displaying execution result of application – werd maart j.l. ingediend bij de Korean Intellectual Property Office, en vandaag gepubliceerd.

Op de afbeeldingen zien we een interface die bestaat uit een flink aantal verschillende vensters, die – zo valt in het patent zelf te lezen – ook nog eens informatie met elkaar kunnen delen. Zo kun je de locatie van een contact direct zien op een weergegeven kaat. Qua uiterlijk doet het denken aan een verder ontwikkelde My Magazine, die nu al te vinden is op een aantal smartphones, en de Magazine UX op de laatste Galax Tab modellen.

samsung-interface-patent-11 Nieuw interface concept Samsung duikt op in patent (Iconic UX?)

Verder duiken er nog wat opvallende verwijzingen op in het document, zoals de naam Iconic UX. Een korte zoektocht hiernaar levert niet veel op, behalve een LinkedIn CV van de directeur van Samsung’s UX Lab R&D Center, die zich bezighoudt met Iconic UX architecture design.

Zoals altijd met een dergelijk patent worden er maar weinig vragen echt beantwoord. Is dit een glimp van TouchWiz‘ toekomst, zoals die mogelijk op toestellen als de Samsung Galaxy S6 zou kunnen opduiken? Of zien we misschien een concept van een verder ontwikkelde Tizen interface? Tenslotte zien we ook de Dynamic box widget van Tizen opduiken – hoewel het natuurlijk goed kan dat Samsung deze ook in een toekomstige TouchWiz versie zal toepassen.

samsung-interface-patent-2 Nieuw interface concept Samsung duikt op in patent (Iconic UX?)

Al met al worden we er niet zoveel wijzer van, maar het is een tastbare aanwijzing van Samsung’s bemoeienissen om haar gebruikersinterface verder te ontwikkelen.

samsung-interface-patent-3 Nieuw interface concept Samsung duikt op in patent (Iconic UX?)

In ieder geval kan iedereen die vond dat Samsung’s recente vernieuwingen in TouchWiz niet ver genoeg gingen er vanuit gaan dat deze slechts het begin zijn van verdere veranderingen.

Het hierboven beschreven patent vind je bij de Korean Intellectual Property Rights Information Service HIER (pdf).

samsung-interface-patent-4 Nieuw interface concept Samsung duikt op in patent (Iconic UX?)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee