‘Samsung test verschillende Galaxy S6 concepten’

Naar verluid test Samsung nogal uiteenlopende concepten voor de Galaxy S6. Dat mag dan wel een flinke open deur zijn, maar omdat het uit de mond komt van een – vermeende – Samsung medewerker is het toch de moeite waard om stil te staan bij ’s mans opmerkingen.

samsung-logo 'Samsung test verschillende Galaxy S6 concepten'

Via Reddit komen we te weten dat Samsung conform eerdere geruchten over haar Project Zero verschillende toestelconcepten test, die allemaal bijdragen aan de uiteindelijke Galaxy S6. Zo is er daadwerkelijk een testmodel in omloop met één edge scherm – zoals op de Galaxy Note Edge – maar ook eentje met een scherm dat aan beide zijkanten ‘om de hoek’ buigt. Omdat het om testtoestellen gaat valt niet te zeggen of er dus wel of geen Galaxy S6 Edge in de pijpleiding zit.

Interessanter zijn eigenlijk de opmerkingen die bevestigen dat Samsung het met de Galaxy S6 daadwerkelijk over een andere boeg gooit. De focus ligt niet zozeer op specificaties, maar meer op het design. En dit gaat dan stukken verder dan het deels nieuwe design van recente toestellen als de Galaxy Alpha.

Ook de software zou een flinke scheut optimalisatie hebben gekregen, waardoor deze op de testmodellen veel directer zou reageren, en het geheugengebruik flink is teruggeschroefd – in sommige gevallen tot wel een gigabyte minder in het werkgeheugen. Dit zou wijzen op vergaande optimalisaties in Samsung’s eigen TouchWiz interface.

Al met al lijkt het er dus inderdaad op dat Samsung met de Galaxy S6 flinke vernieuwingen wil gaan doorvoeren. Helaas komen we niet te weten of recente geruchten over technische details – een QHD scherm met 2560 bij 1440 pixels, een 16 tot 20 megapixel camera, etc. – juist zijn. Wel wordt er – correct – aan toegevoegd dat Samsung vaak tot het laatste moment nog eigenschappen of details van nieuwe toestellen wijzigt, waardoor het definitieve toestel in feite pas vrij kort voor de onthulling vast staat.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee