‘Android Oreo update Galaxy Note 8 eind maart, Galaxy S7 in april, A (2017) en Tab S3 in mei’

Volgens een informatiesite van Samsung Turkije rolt de Android 8.0 update voor de Galaxy Note 8 vanaf eind maart uit. De Galaxy S7 volgt in april.

De uitrol van de update naar Android 8.0 Oreo voor de Galaxy S8 is inmiddels goed op gang – ook in ons land. Het is dus wachten tot het volgende toestel aan de beurt komt. De kans lijkt groot dat dit de Galaxy Note 8 is – kort daarna gevolgd door de Galaxy S7, Dat blijkt uit informatie van Samsung Turkije, die vorig jaar een (deels) accuraat schema gaven van de uitrol van de Nougat update.

Galaxy Note 8 en Galaxy S7 Android 8.0 update planning

Volgens een speciale website van Samsung's Turkse tak moet de uitrol van Android 8.0 naar de Galaxy Note 8 eind maart op gang komen. De Galaxy S7 en S7 Edge volgen in april. Vanaf mei moet de update dan ook de Galaxy A5 (2017) en A3 (2017) bereiken, evenals de Galaxy Tab S3.

Daarmee krijgen we in één klap een redelijk inzicht in hoe Samsung verdere Oreo-updates wil gaan uitrollen. Daarbij moet je natuurlijk in gedachten houden dat dit soort schema niet altijd even accuraat zijn. Planningen kunnen wijzigen, en dat doen ze soms ook. Daarbij komt dat Turkije natuurlijk geen Nederland is.  De genoemde data gelden in eerste instantie voor de Turkse markt, tenslotte. Wij zien ze dan ook meer als een indicatie: ‘rond die periode rolt de update in ieder geval ergens ter wereld uit'.

Wel komt de informatie netjes overeen met onze bevestiging, begin februari, dat Samsung bezig is met de update voor precies de S7, de A3 en A5 (2017) en voor de Tab S3. En let wel: ondanks hoopvolle signalen is er nog steeds geen spoor van de ontwikkeling van Android 8.0 voor de Galaxy S6. Mocht dat toestel de update echt gaan krijgen, dan wordt het toch langzaam tijd dat dit ergens anders ook bevestigd wordt.

Maar in ieder geval wordt langzaam duidelijk dat er meer Oreo-updates aankomen dan die voor de Galaxy S8. En nu maar hopen dat deze straks zonder verdere haperingen arriveren. Houd in ieder geval ook een oogje op ons ‘Welke-Galaxy-krijgt-de-Android-8.0-update-en-wanneer-overzicht‘.

(via)

Lees de reacties (8)