Galaxy A3 (2017) en A5 (2017) tip: ontgrendel je toestel zonder een knop in te drukken

Je kunt je Galaxy A3 (2017) of Galaxy A5 (2017) direct ontgrendelen zonder ook maar één knop in te hoeven drukken: de vingerscanner staat ook aan als het toestel op standby staat.

galaxy-a3-a5-2017-tip-vingerscanner-ontgrendel-zonder-knop Galaxy A3 (2017) en A5 (2017) tip: ontgrendel je toestel zonder een knop in te drukken

De Galaxy A3 en A5 (2017) zijn de eerste Galaxy telefoons – althans, die in Nederland verkrijgbaar zijn – met een vingerscanner die altijd aan staat. Dat betekent dat je je toestel niet eerst aan hoeft te zetten, als deze op standby staat. Leg gewoon een (geregistreerde) vingertop op de Home knop, en je gaat direct naar je startscherm. Het vergrendelscherm wordt daarbij dan volledig overgeslagen.

Op toestellen als de Galaxy S7 moet je eerst het scherm aanzetten – Home of Power knop – voordat je je kunt identificeren met je vingerafdruk. Op de nieuwe A3 (2017) en A5 (2017), en waarschijnlijk alle Galaxys vanaf nu, is dit dus niet langer nodig. De eerste Samsung telefoon waarop dit enige maanden geleden al mogelijk was, is de Galaxy J7 Prime. Deze is echter nooit in Europa op de markt gebracht, waardoor het hier inderdaad de nieuwe A (2017) toestellen zijn die deze primeur hebben.

Uiteraard biedt dit trucje nu niet direct een enorme tijdsbesparing. Zoveel moeite is het ook weer niet om de Home knop in te drukken. Maar het is toch leuk dat dit nu zo werkt – en als je er nog niet zelf achter was gekomen, weet jij het bij deze ook. Check ook onze andere tips en trucs voor de Galaxy A3 en A5 (2017).

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Praat mee