Galaxy S7 van Vodafone krijgt beveiligingsupdate augustus, Blueborne fix

Voor Vodafone’s branded Galaxy S7 en S7 Edge staat ein-de-lijk weer eens een nieuwe update klaar. Uitgerold wordt de beveiligingspatch van augustus, en de Blueborne fix.

galaxy-s7-vodafone-beveiligingspatch-augustus-blueborne Galaxy S7 van Vodafone krijgt beveiligingsupdate augustus, Blueborne fix

Het gebeurt niet meer zo vaak dat we een update eruit lichten die specifiek voor een branded toestelversie bestemd is. Echter, Vodafone had haar eigen branded Galaxy S7 (Edge) al zo lang niet meer geupdate, dat de nieuwe beveiligingspatch de moeite van het vermelden waard is. En zo arriveert voor díe toestelversie dus de eerste update sinds de patch van mei.

Vodafone Galaxy S7 (Edge) nieuwe beveiligingspatch

Voor de Galaxy S7 en S7 Edge van Vodafone staat vanaf nu een update klaar naar respectievelijk firmwareversie G930FXXU1DQIC en G935FXXU1DQIC. Na installatie hebben de toestellen de beveiligingspatch van augustus.

Dit is weliswaar niet de allernieuwste – een paar Galaxy’s kregen onlangs al de oktober patch – maar tenminste lopen ze (voor nu) weer even gelijk met de unbranded Galaxy S7 modellen. Deze kregen een paar weken terug dezelfde firmware. En net als de unbranded S7, is nu ook Vodafone’s S7 beschermt tegen het Blueborne lek.

Het Blueborne lek is een zwakke plek in de beveiliging van de Bluetoothverbinding van een apparaat. Deze update stopt deze zwakke plek netjes dicht, waardoor je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

En nu verder?

Het is te hopen dat Vodafone nu weer een beetje de smaak te pakken krijgt. Tenslotte worden andere Galaxy S7 (Edge) modellen – unbranded en T-Mobile branded – keurig netjes maandelijks van nieuwe beveiligingsupdates voorzien. Dat is natuurlijk ook zoals het hoort bij een smartphone van dit kaliber. Het Blueborne lek was kennelijk toch ernstig genoeg om weer gang in de zaak te brengen, maar pas als de updates voor deze toestellen vanaf nu weer regelmatig uit gaan komen kunnen we spreken van verbetering. Een zwaluw, maakt ook in de herfst simpelweg geen zomer.

En voor de andere Galaxy S7 modellen is het nu in feite bijna aftellen geblazen tot zij de security patch van oktober krijgen. De oorspronkelijke augustus patch arriveerde daarop al exact twee maanden geleden, tenslotte.

(Dank, Henk!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

Praat mee