Flinke Galaxy S7 update brengt geen september patch, wel andere optimalisaties (update: Blueborne fix)

Een nieuwe, flinke Galaxy S7 update brengt verrassend genoeg geen beveiligingspatch van september. Wel wordt de In-traffic Reply app geinstalleerd – althans, bij wie deze nog niet had. Update: de Blueborne kwetsbaarheid wordt in ieder geval gefixt met deze update.

galaxy-s7-edge-tip-android-nougat-update-voorbereiden-niet-installeren Flinke Galaxy S7 update brengt geen september patch, wel andere optimalisaties (update: Blueborne fix)

Momenteel komt een nieuwe golf met updates voor verschillende Galaxy apparaten op gang. Deze brengt nieuwe firmwareversies van de maand september. Opvallend, echter, is dat de beveiligingspatch gewoon bij die van augustus blijft. Onlangs kreeg de Galaxy Note 8 een dergelijke update, en gisteren rolde deze ook op de Galaxy S5 binnen. Vandaag komen de Galaxy S7 en S7 Edge aan de beurt. Update: inmiddels is duidelijk dat alle hier genoemde updates in ieder geval een fix bevatten voor de Blueborne kwetsbaarheid (o.a. dank aan Johan).

Galaxy S7 update: geen september patch

Voor de unbranded Galaxy S7 en S7 Edge rollen momenteel updates uit naar respectievelijk firmwareversie G930FXXU1DQIC en G935FXXU1DQIC. De update is met ruim 368MB allerminst klein te noemen. Toch vermeldt de informatie slechts de bekende optimalisaties, verbeterde features en bugreparaties – zoals bij iedere update. Een blik op het Software-info scherm laat zien dat de beveiligingspatch nog steeds die van augustus is.

galaxy-s7-update-geen-september-patch Flinke Galaxy S7 update brengt geen september patch, wel andere optimalisaties (update: Blueborne fix)

Ook aan boord van het updatepakket is de In-traffic Reply app. Eerder kwam deze al naar de Galaxy S8, en nu rolt Samsung ‘m dus ook uit naar de Galaxy S7. Handmatige installatie van de applicatie was natuurlijk eerder al mogelijk via de Play Store.

Waar is de september patch?

Zoals gezegd kregen een aantal toestellen dus al een september firmware zonder september patch. Ook de update voor de Galaxy S7 heeft een firmware met builddatum 8 september, maar brengt dus geen nieuwere beveiligingspatch. Waarom dit gebeurt is vooralsnog niet bekend. Het kan natuurlijk dat alle recente updates ‘tussenupdates’ zijn. Deze komen met enige regelmaat voor, en worden aangeboden tussen twee updates die wel een maandelijkse patch aanbieden.

Updates: vermoedelijk is de huidige golf updates vooral erop gericht de Blueborne kwestsbaarheid te dichten. Voor zover we kunnen nagaan zijn alle apparaten – waaronder de Note 8 – die een update met een builddatum in september kregen niet meer kwetsbaar. Een nieuwe beveiligingspatch volgt dus nog, maar deze fix was dringender.

Heb jij de update van vandaag al op jouw Galaxy S7 of S7 Edge geïnstalleerd? Kom jij nog verdere veranderingen of vernieuwingen tegen? Merk jij iets van bugs die gefixt zijn? Laat het ons hieronder weten!

(Dank, Siewert!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. zegt

  Voor als nog geen directe wijzigingen aangetroffen, heb dan ook niet echt diep lopen zoeken.
  Update zal voornamelijk onder de motorkap zijn, hier en daar wat wijzigingen in system apps iconen gezien.
  Jammer dat Samsung geen echt changelog bijhoud.

   • Michel zegt

    Is het mogelijk de gegevens en de cache van die app te wissen? Dat kan als je via Instellingen naar Apps gaat, op de drie puntjes rechtsboven tikt en Systeem-apps weergeven kiest. Scroll nu naar beneden naar de IMS Service app. Kies deze en tik op Opslag. Kun je daar cache legen en gegevens wissen? En vooral: helpt dat? Eventueel kun je daar ook de hele service uitschakelen, maar of dat een goed idee is… durf ik niet te zeggen.

 2. Ronald zegt

  Bij icons met aantallen is het nu met een zwart rondje aangeduid.
  Ik zie op mijn homescherm nu ook wat ruimte tussen de bovenste icon/widget en de Notificatiebalk.
  Icons in de notificatiebalk zijn iets anders.
  Nfc staat aan. Kan met niet herinneren dat ik dat had.

 3. Thorsten zegt

  Mijn toestel staat al ongeveer 6 uur op het opstartscherm van Samsung, krijg het toestel niet meer werkend, zijn er meer mensen die hier last van hebben?

 4. zegt

  Een update vol onzin dus

  Een nieuwe app die ik niet wil en niks mee kan en niet kan verwijderen

  Laat samsung maar eens wat doen aan goeie updates en niet 3 maand wachten met hun maandelijkse beveilings updates zo als ze zeggen dat het iedere maand is

  Ik heb nog steeds de update van juni

  Dus ja wat heeft het voor zin om dut uberhoud tezeggen samsung doet toch wat het wil maar eens naar de klant luisteren ho maar

  Nou doei

 5. zegt

  Inderdaad ben ik het met een aantal mensen eens daf je erg / te lang moet wachten op een Update en dan als de Update er is is de vraag of je er ook iets aan hebt. Misschien een idee om veel te klagen bij Sami… Trouwens de laatste Update waar het hier omgaat heb ik nog niet eens binnen 😈Ik ben tevreden met Samsung, maar met de updates is het…… (ramp)

 6. Marcel zegt

  Het enige dat ik gemerkt heb, is dat ik mijn carkit telefonie wel pakt maar audio (spotify) niet meer kan.

  Balen. Kan niet de bedoeling zijn. Ook na opnieuw pairen kan ik geen muziek afspelen via de autoradio. (VW T5)

 7. persoon zegt

  Door deze is er een veel grotere ruimte ontstaan tussen de statusbar en de rest van het homescherm (de widgets en app icons etc.) Dit vind ik echt balen want het ziet er niet uit zo.. Hopelijk wordt dit later weer opgelost..

 8. Sandor zegt

  Echt een waardeloze update. Toestel laad heel traag op, met fast-charging, toestel loopt met apps zoals Insta of FB vaak vast, accu is snel leeg. Ergste update ooit sinds de Android Nougat update.

 9. Luca3998 zegt

  Edge lighting werkt bij mij nu opeens bij veel meer apps, zoals instagram en telegram. Was dit al mogelijk? Lijkt door die update te komen.

 10. Wilco zegt

  M’n toestel werkt na de update gewoon normaal, totdat ik gebeld word. Dan veranderd m’n scherm in een kermis attractie. Er branden dan ineens allemaal gekkeurde lampjes aan de randen van m’n scherm en er zweeft een groen en rood knopje over m’n scherm. En als ik er op druk is het weg maar de oproep is dan niet beandwoord. Dat moet ik vervolgens doen in het “normaale” belscherm, wat dan heel traag reageerd op aanrakingen. Hebben meer mensen hier last van? En hoe krijg ik dit eruit?

 11. Ankie zegt

  Ik heb na de update ineens het probleem dat mijn batterij heel snel leeg gaat en het opladen heel lang duurt. Heeft dat met mijn instellingen te maken en kan ik dit aanpassen?

Praat mee