Samsung Galaxy S7 augustus update arriveert in Nederland

In Nederland wordt vanaf nu de Galaxy S7 augustus update uitgerold. De nieuwe beveiligingspatch is beschikbaar voor de unbranded S7 en Galaxy S7 Edge.

galaxy-s7-edge-tip-android-nougat-update-voorbereiden-niet-installeren Samsung Galaxy S7 augustus update arriveert in Nederland

Augustus is alweer even op weg, en dus wordt het langzaam tijd dat de bijbehorende beveiligingsupdate uitgerold wordt. In Nederland arriveert hij nu dus voor beide Galaxy S7 modellen. Daarmee verslaat hij de Galaxy S8, waarvoor de update nog even op zich laat wachten.

Galaxy S7 augustus update

Voor de Galaxy S7 en S7 Edge wordt momenteel firmwareversie XXS1DQHN uitgerold. De ruim 23MB grote update bevat voornamelijk de beveiligingsupdate van de maand augustus. Google stopte daarin 50 fixes voor Android zelf, terwijl Samsung er 12 toevoegde om de security van haar eigen software en applicaties te verbeteren.

galaxy-s7-augustus-update Samsung Galaxy S7 augustus update arriveert in Nederland

Op dit moment is de update beschikbaar voor de unbranded toestelvarianten. De branded versies van Vodafone en T-Mobile volgens hopelijk spoedig. Met name die van Vodafone zijn wel weer aan een beveiligingsupdate toe. Momenteel is de patch mei van de laatste die deze kregen.

Naast de nieuwe beveiligingspatch bevat de update ook de gebruikelijke, niet nader benoemde optimalisaties. Zo worden prestatie- en stabiliteitsverbeteringen genoemd, en bugreparaties. Exacte details van deze verbeteringen biedt Samsung, zoals gebruikelijk, verder niet.

Je merkt het vanzelf als de update zich op jouw toestel aandient. Uiteraard kun je ook handmatig checken of je ‘m al kunt installeren. Ga daarvoor via Instellingen naar Software-update. Kies bovenin Updates handmatig downloaden, en ook jouw Galaxy S7 (Edge) gaat op zoek. Heb jij deze update al geïnstalleerd, en ben je nog andere veranderingen tegen gekomen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank voor tip en afbeelding, Sandor!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Bert zegt

  Nieuwe feature ‘niet gebruikte apps meteen laten sluimeren’ ontdekt:
  – Ik heb deze feature ontdekt na de patch van 17 aug. (XXS1DQHN) op mijn unbranded (dus PHN) S7 Edge.
  -> Mogelijk zat deze feature er ook wel in na een van de meerdere patches van de afgelopen maanden, dat zou kunnen.
  .
  Deze nieuwe feature vind je hier:
  – Instellingen / Apparaatonderhoud / Batterij
  – Scroll helemaal naar beneden.
  .
  Daar vind je:
  Altijd sluimerende apps
  Selecteer apps die meteen gaan sluimeren als ze niet worden gebruikt.
  .
  Een paar van mijn apps heb ik hier geplaatst.
  Een hele mooie feature zegt mijn gevoel.

 2. Jasz zegt

  Na deze update loopt de batterij van mijn mobiel super snel leeg. Hebben meer mensen hier last van? Ook in mijn baseband versie omgegaan van G935FXXS1DQG9 naar G935FXXU1DQG9. Een minimaal verschil. Vraag mij af of dit correct is. Toestel is officieel.

 3. Japie zegt

  Krijg net een update binnen op mijn T-Mobile branded S7 edge (huidig buildnr: G935FXXU1DQFF) van 259MB groot. Nieuw buildnummer is G935FXXU1DQH8. Zo even installeren en veranderingen checken…

 4. natje zegt

  zit heel er vast en mijn SD kaart kon het niet meer lezen heel irritant leuk zo een update maar nee heel irritant ik zou liever 8.0 willen hebben…. pfff alles is zelfde

Praat mee