Samsung maakt inhoud beveiligingsupdate augustus bekend

Op haar security blog licht Samsung de inhoud toe van de aankomende beveiligingsupdate van augustus. Deze patch rolt de komende weken uit naar verschillende toestellen, zoals de Galaxy S8 en Galaxy S7, maar ook andere Galaxy’s komen ongetwijfeld aan de beurt.

samsung-update-februari-security-patch-details Samsung maakt inhoud beveiligingsupdate augustus bekend

Het mag dan een beetje komkommertijd zijn momenteel, maar ook in augustus rolt Samsung weer een nieuwe beveiligingspatch uit. Via haar eigen blog maken de Zuid-Koreanen alvast een aantal details ervan bekend.

Samsung beveiligingsupdate augustus

De beveiligingspatch van de maand augustus bestaat zoals altijd uit twee verschillende delen. De eerste bevat dit keer 50 fixes uit Google’s keuken, die het onderliggende Android besturingssysteem verbeteren. Voor haar eigen applicaties en interface brengt Samsung 12 fixes uit. Daaronder bevindt zich een oplossing voor een bug in de multiwindow API, die in Android 6.0.1 Marshmallow kan optreden (maar niet in Android 7.0).

Samsung kennende rolt deze patch in de loop van de maand uit naar verschillende Galaxy apparaten. Toestellen die ‘m zeker krijgen zijn de Galaxy S8, de S7 en S6-modellen. Maar ook op verschillende telefoons in de A en J serie zal hij ongetwijfeld opduiken. De Galaxy A5 (2017) komt mogelijk spoedig aan de beurt voor de grote sprong naar Android 7.0, die wel of niet deze patch met zich meebrengt.

Je merkt het vanzelf als de update op jouw telefoon arriveert, al kun je ook altijd handmatig checken of er een update klaar staat. Dit doe je via Instellingen, en de optie Software-update (in Android 7.0 en op de nieuwste A toestellen), of via Instellingen gevolgd door Toestel-info op andere modellen.

Galaxy deal tips

Praat mee