Galaxy S8 update brengt september firmware met Blueborne fix

Een nieuwe Galaxy S8 update brengt de september firmware met de Blueborne fix. De beveiligingspatch van deze maand is, net als op andere toestellen, niet van de partij.

galaxy-s8-update Galaxy S8 update brengt september firmware met Blueborne fix

De laatste weken rolden al verschillende updates uit voor een aantal Galaxy telefoons. Daarbij kwam geen nieuwe beveiligingsupdate mee, maar wel – zo ontdekten wij – een fix voor de Blueborne kwetsbaarheid. Vandaag komen ook de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus aan de beurt voor deze update.

Galaxy S8 Blueborne fix

Voor de Galaxy S8 en S8 Plus rolt een update uit met respectievelijk firmwareversies G950FXXU1AQI7 en G955FXXU1AQI7. De flinke update is maarliefst ruim 476MB groot. Ietwat verwarrend is de melding dat de ‘maandelijkse beveiligingspatches van Google toegepast’ zijn. Echter, na installatie vermeldt het Softwaregegevens scherm nog steeds een patchdatum van 1 augustus – net als bij de andere recente updates.

galaxy-s8-update-blueborne-fix-1 Galaxy S8 update brengt september firmware met Blueborne fix

Mogelijk bestaat de kans dat de update wél Google’s fixes van september bevat, maar geen verdere fixes van Samsung zelf. De Blueborne kwetsbaarheid – een zwakke plek in de Bluetooth verbinding – wordt namelijk wel gedicht met deze update. Dit is conform Google’s patch van deze maand, maar werd niet vermeld in Samsung’s eigen beschrijving van de beveiligingsupdate van september.

Verder brengt de update nog een verbetering van het draadloze opladen, net als bij de recente Galaxy Note 8 update. De navigatiebalk is ‘stabieler’ – wat dat ook moge betekenen – en bugs werden gerepareerd.

Beschikbaarheid

Op dit moment is de update beschikbaar op de unbranded S8, S8 Plus, én op de dual-SIM Galaxy S8. De branded modellen van Vodafone en T-Mobile volgen, vermoedelijk, spoedig. Jouw toestel zal de update vanzelf downloaden. Daar hoef je in principe niets voor te doen. Wel kun je uiteraard ook zelf het proces starten. Ga via het Instellingen menu naar de optie Software-update. Kies daar Updates handmatig downloaden. Het toestel zal dan zelf checken of de update al gedownload kan worden.

Heb jij de update al op jouw telefoon geïnstalleerd? Ben jij nog andere veranderingen of vernieuwingen tegengekomen? Deel hieronder jouw ervaringen met ons en de rest van het land.

(Dank, Henk, Rob voor melding en afbeeldingen!)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

 1. Bert zegt

  WAT:
  Deze update geïnstalleerd op mijn unbranded S8+, een PHN dus en die HAD als baseband-versie: G955FXXU1AQH3

  STATUS:
  Ik heb nu inderdaad:
  Baseband-versie: G955FXXU1AQI7
  en nog steeds:
  Niv. Android-beveiligingspatch: 1 augustus 2017

  ADDITIONEEL:
  Na deze Android update kreeg ik via Google-Play Samsung TouchWiz Home versie: 6.1.58.5

  PROBLEMEN:
  Geen.

 2. Rudy Boumon zegt

  1 oktober en ik heb ook nog niks binnen op mijn galaxy s8 plus. Maar ik heb een telenet, proximus versie want bij software service provider staat LUX/LUX/LUX

Praat mee