Eerste Galaxy Note 8 update brengt last-minute verbeteringen voor o.a. camera, prestaties

Hoewel de meesten ‘m nog niet in huis hebben, rolt de eerste echte Galaxy Note 8 update uit. Aan boord zijn een aantal belangrijke last-minute verbeteringen en optimalisaties.

galaxy-note-8-update Eerste Galaxy Note 8 update brengt last-minute verbeteringen voor o.a. camera, prestaties

De Galaxy Note 8 is nog maar amper op de markt – officieel kun je ‘m pas later deze week kopen, om precies te zijn. Echter, in een aantal Europese landen krijgt het toestel alvast een eerste update.

Eerste Galaxy Note 8 update

De update voor de Note 8, met firmwareversie N950FXXU1AQI1, brengt nog niet (aangepast – danke, Olaf 😉 ) de beveiligingspatch van de maand september naar het toestel. Deze blijft bij die van augustus. Wel is er een hand vol optimalisaties die de puntjes op de ‘i’ zetten, voordat hij de eerste gelukkige bezit(s)ters bereikt.

Volgens de omschrijving van de update is de camerasoftware verbeterd – althans, de stabiliteit ervan. Wat dit precies betekent kunnen we op dit moment niet zeggen. Ook het draadloze opladen werkt beter met de nieuwere firmwareversie. Tevens zorgt de update voor betere prestaties. Dit laatste klinkt vooral alsof er gewoon nog wat optimalisaties achter de schermen worden uitgevoerd.

galaxy-note-8-update-camera-n90fxxu1aqi1 Eerste Galaxy Note 8 update brengt last-minute verbeteringen voor o.a. camera, prestaties

Wie de komende tijd de Galaxy Note 8 aanschaft, kan dus direct een nieuwe update op het toestel installeren. Op dit moment geldt dit in ieder geval voor unbranded toestellen, en voor Vodafone’s toestelversie. Als het goed is gaat het toestel nog tijdens het eerste installatieproces zelf op zoek naar beschikbare updates. Daarvoor hoef je dus zelf niets te doen.

Mocht je toch zelf willen zoeken, ga dan in de Instellingen naar het menu-item Software-update, en kies vervolgens Updates handmatig downloaden. Mocht dut nog niet gebeurd zijn, dan zal je Galaxy Note 8 alsnog de update gaan binnenhalen. Doe dit bij voorkeur via een Wi-Fi verbinding, om je databundel te ontzien. De update is namelijk ruim 571MB groot.

Zoals je van ons gewend bent, zullen wij de een nauwlettend oogje houden op alle Galaxy Note 8 updates.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee