‘Galaxy Note 8 vingerscanner ook niet onder het scherm’

Net als op de Galaxy S8, zit ook de Galaxy Note 8 vingerscanner niet onder het scherm. Volgens een Samsung official zit deze achterop het toestel.

galaxy-s8-plus-tip-vingerscanner-gebruiken-handig-1024x683 'Galaxy Note 8 vingerscanner ook niet onder het scherm'

Lang voor de lancering van de Galaxy S8 wilde Samsung de vingerscanner onder het scherm van het toestel inbouwen. Zo zou de fysieke home knop dus wel verdwijnen, maar de vingerafdrukscanner zou op dezelfde plek blijven. Dit bleek moeilijker gezegd dan gedaan, en zo kwam het toestel dus op de markt met een vingerscanner aan de achterkant.

Hoewel wijzelf concludeerden dat helemaal niet zo onhandig is als het lijkt, wil Samsung vroeg of laat toch een vingerscanner in het scherm integreren. En de Galaxy Note 8 leek tot nu toe de logische kandidaat zijn voor deze primeur.

Galaxy Note 8 vingerscanner

Inderdaad: ‘leek’. Want volgens een niet bij naam genoemde Samsung official gaat deze integratie ook in de Galaxy Note 8 niet lukken. En zo krijgt ook dit toestel dus een vingerscanner aan de achterkant, naast of onder de dubbele camera. De verwachting is dus dat de benodigde technologie, waaraan Samsung onder andere werkt met het bedrijf CrucialTec, in de tweede helft van dit jaar nog niet klaar is voor massaproductie. Althans, niet op een manier die betrouwbaar en veilig genoeg is.

Batterijcapaciteit

Curieus genoeg wordt tussen neus en lippen door ook nog gemeld dat de Galaxy Note 8 een accucapaciteit zal hebben van 3200 mAh. Op dit moment valt niet en nergens te controleren of dit klopt. Het lijkt een wat bescheiden capaciteit voor een smartphone ter grootte van de Galaxy S8 Plus. Deze laatste heeft tenslotte een 3500 mAh accu aan boord. Natuurlijk doet Samsung er alles aan om de volgende Note een veilige batterij te geven, maar er zijn hopelijk betere manieren dan gewoon een lagere capaciteit.

Release

Als alles goed gaat, is de Note 8 straks de eerste Note sinds 2014 die in ons land officieel uitgebracht gaat worden. Onlangs dook het gerucht op dat Samsung de Galaxy Note 8 in augustus wil onthullen. Dat zou betekenen dat hij mogelijk al voor het einde van september in de winkels ligt. Echter, veel meer dan een gerucht is dit nog niet.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen zodra de volgende Note in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Galaxy deal tips

Praat mee