Meer Galaxy Note 8 geruchten: 12 + 13 megapixel dual camera met 3x optische zoom

Voor tweede keer deze week is de Galaxy Note 8 – verwacht: na de zomer – het onderwerp van geruchten. Dit keer worden andere geruchten – dat het toestel een dual camera krijgt met 12 en 13 megapixel lenzen, die samen in staat zijn om tot 3x optisch in te zoomen – nog eens bevestigd.

galaxy-note-8-dual-camera-1024x642 Meer Galaxy Note 8 geruchten: 12 + 13 megapixel dual camera met 3x optische zoom

Nou inderdaad, onze matige Photoshop-skills winnen geen prijzen

Het idee dat de Galaxy Note 8 inderdaad een dubbele camera krijgt is natuurlijk allesbehalve nieuw, en werd eerder deze week ook al herhaald toen het gerucht opdook dat het toestel een 6,3 inch schermdiagonaal zal hebben.

Uit Zuid-Korea komen nu meer mogelijke details van een dergelijke camera overgewaaid, die heel aardig in lijn zijn met wat eerder al geopperd was door een doorgaanse redelijk betrouwbare analist. Volgens insiders aldaar zou Samsung van plan zijn de Galaxy Note 8 uit te rusten met een 12 megapixel groothoeklens, en een 13 megapixel telelens. Het toestel kan hierdoor tot drie keer optisch inzoomen – in tegenstelling tot digitaal inzoomen, gaat dit niet ten koste van de kwaliteit van het beeldmateriaal.

Hoewel Samsung zelf besloot de Galaxy S8 nog niet met een dergelijke set lenzen uit te rusten, maken de Zuid-Koreanen inmiddels al wel dubbele camera’s voor aardig wat Chinese smartphonefabrikanten zoals Xiaomi, Oppo en Vivo. Met de komst van de Note 8 kan de afzet van dit soort cameramodules alleen maar flink gaan stijgen, zo verwachten analisten.

Al met al heeft het er alle schijn van dat de Galaxy Note 8 weer een echte Note gaat worden: eentje die qua techniek zijn voorganger in de Galaxy S-serie – voor dit jaar de S8, dus – flink voorbij zal streven. Tel daarbij de mogelijkheid op dat het toestel als eerste een 4K UHD scherm krijgt dat ook nog een geheel drukgevoelig is – allerminst vaststaande gegevens, uiteraard – en we beginnen langzaam te vrezen voor het bijbehorende prijskaartje.

Daarover, echter, maken we ons wel zorgen tegen de tijd dat Samsung de Galaxy Note 8 daadwerkelijk gaat lanceren – op zijn vroegst eind augustus, begin september, maar vermoedelijk pas later in de herfst. Hoe het ook zij: als je wilt dat we je een seintje geven zodra de volgende Note verkrijgbaar is, dan kun je je het beste inschrijven voor onze emailnotificatie:

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee