‘Galaxy S8 eerste smartphone met optische vingerscanner’

De Galaxy S8 – en Galaxy S8 Plus, for that matter – krijgen mogelijk als eerste smartphone(s) een optische vingerafdruk scanner.

samsung-galaxy-s6-vingerscanner 'Galaxy S8 eerste smartphone met optische vingerscanner'

Zojuist meldden wij nog dat Samsung de vingerscanner van de Galaxy S8 mogelijk zal voorzien van een swipe-functionaliteit, waardoor je er niet alleen je telefoon mee ontgrendelt, maar ook kunt aangeven wat je er direct na het ontgrendelen mee wilt doen. En nu duikt – via het Chinese Weibo – het bericht op dat het hier mogelijk gaat om een optische vingerafdruklezer.

Vooralsnog zijn vingerscanners in smartphones voornamelijk van het capacitieve of ultrasone type. Echter, omdat Samsung naar verluid de Galaxy S8 zal voorzien van een scherm dat een groot deel van de voorzijde van het toestel beslaat, is een andere methode nodig om de vingerafdruk door het scherm heen te kunnen herkennen.

Een optische vingerscanner zou de oplossing zijn, waardoor Samsung deze ónder het display kan plaatsen, en geen fysieke Home knop meer nodig heeft om deze in te plaatsen. Daarnaast zou een optische scanner op deze manier sneller en nauwkeuriger werken dan de huidige vingerafdruklezers.

Volgens de Chinese bron van het gerucht worstelt Samsung op dit moment nog met een onvoldoende efficiënte productie van de optische scanners. Echter, met nog enige maanden te gaan tot de daadwerkelijke lancering van de Galaxy S8 – eind februari, release in maart – zou er nog genoeg tijd zijn om deze problemen op te lossen.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee