Samsung kondigt officiële uitrol Android 7.0 Nougat update Galaxy S7 en S7 Edge aan (update: van start)

Samsung heeft officieel de start aangekondigd van de uitrol van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 EdgeUpdate 17 januari: vanaf nu is de Nougat update ook beschikbaar voor de eerste niet-betatesters, in Engeland en China. In Nederland moeten we nog geduld hebben.

galaxy-s7-edge-android-7-nougat-uitrol-officieel-1 Samsung kondigt officiële uitrol Android 7.0 Nougat update Galaxy S7 en S7 Edge aan (update: van start)

Vlak voor oud en nieuw stopte Samsung haar Nougat beta-programma voor de Galaxy S7 (Edge), met de belofte de officiële update in januari uit te rollen. Wie deelnam aan dit beta-programma krijgt op dit moment de uiteindelijke, eerste firmware met Android 7.0 Nougat aangeboden. De update bevat nog geen Android 7.1.1. Dit is in strijd met eerdere geruchten, maar conform verwachtingen die wij recent nog uitspraken.

Opvallend detail van de update: firmwareversie XXU1DPLT stamt van eind december, maar bevat al wel de januari security patch. Of de update zoals nu beschikbaar voor voormalige beta-gebruik(st)ers dezelfde is die op korte termijn ook naar alle andere gebruik(st)er zal uitrollen is daarmee wat ons betreft nog niet geheel duidelijk.

galaxy-s7-edge-android-7-nougat-uitrol-officieel-2-xxu1dplt-468x1024 Samsung kondigt officiële uitrol Android 7.0 Nougat update Galaxy S7 en S7 Edge aan (update: van start)

Wel duidelijk is dat de update buiten het beta-programma op dit moment nog nergens alleen in een beperkt aantal landen – waaronder niet de Benelux – beschikbaar is. Samsung zegt deze, zoals gebruikelijk bij dit soort updates, geleidelijk uit te rollen. Wanneer hij in Nederland beschikbaar zal zijn is dus nog niet bekend, maar de kans lijkt groot dat dit nog voor het einde van de maand zal zijn.

De uiteindelijke firmware bevat, voor zover we tot nu toe zagen, geen nieuwe features, in vergelijking met de laatste updates die tijdens het beta-programma werden uitgerold. Wel zijn een aantal bugs verdwenen.

Voor een overzicht van de vernieuwingen raden we je onze Galaxy S7 (Edge) met Nougat preview aan. Daar zie je dat de update een flink aantal nieuwe features naar de S7 (Edge) brengt, waaronder een behoorlijk vernieuwde interface (‘Grace UX’), een blauw licht filter, een flink uitgebreide Theme store, en een veel fijnere camerainterface.

Je kunt verschillende prestatiestanden kiezen, en de resolutie instellen waarop alle inhoud getoont zal worden, waardoor je veel betere controle hebt over het energieverbruik. Tevens toont het Always On Display na de update naar Android Nougat veel meer notificaties, waaronder die van Whatsapp.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Danny zegt

  Dus toch 7.0 en niet 7.1.1?
  Gemiste kans en een beetje teleurstellend. Nu moet ik blijven klooien met apps van derden om het blauwe licht ś avond weg te filteren. Deze apps veroorzaken problemen en werken meestal niet heel goed.

 2. hansz zegt

  Helaas is het tegenwoordig de mode om de vele (verzonnen) geruchten als waar op de meeste websites neer te zetten. Dit alles om maar de 1e te zijn met nieuws. En dat zonder enige verificatie van juistheid van deze geruchten. Iedereen kwaakt elkaar maar na want dan is er weer wat te melden. Zo ook omtrent de S8. Zo’n 80% van het zogenaamde nieuws op de meeste websites bestaat gewoon uit nepnieuws.

  • Peter zegt

   Ik zou zeggen, solliciteer bij Samsung en laat zien dat jij het beter kan!

   Gaat er volgens mij dat je een goed werkende telefoon heb ipv pronken met je software versie…

   • Süleyman zegt

    Ja, als je er toch mee bezig bent. Waarom achterlopen? 7.1 heeft meer kinderziektes verholpen en heeft meer gunstige features voor de eindgebruiker. Jij mag lekker op de android 6.0.1 blijven .. 😉

 3. Marcel zegt

  Nou maar hopen dat die ook snel komt voor de Galaxy Note 5 🙂
  Software update is altijd leuk, zeker als je naar een nieuwe release gaat.

 4. Vincent zegt

  Nu afwachten tot de update er is voor de s6 edge ik hoop snel

  Dan heb ik even tijdelijk 2 verschillende versie’s draaien

  Op me s7 edge de 7.0

  Op me s6 edge de 6.0.1

  En nu voor de s6 edge nog wachten op een beveiligings update zo als bij de s7 edge vorige maand als die al komt voor de s6 edge

  En wachten op de nieuwe playstore van google voor de s6 edge en s7 edge

Praat mee