Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk officiële ‘Beast mode’ (update 2: nope)

Over de Galaxy S8 en zijn grotere broer, mogelijk Galaxy S8 Plus genaamd, hoorden we al verschillende wilde geruchten. Dankzij een merknaamregistratie komt hier nog een grappige bij: de toestellen krijgen mogelijk een officiële Beast mode.

In de Europese Unie heeft Samsung een aanvraag ingediend voor bescherming van de merknaam Beast mode (PDF). Update: ook in de VS duikt inmiddels dezelfde aanvraag op, bij de USPTO. Ondanks het gebrek aan verdere details, komen we uit het papierwerk in ieder geval te weten dat Beast mode betrekking heeft op ‘Smartphones; Mobile phones; Application software for smart phones‘. In de VS wordt zelfs toegevoegd: ‘for enhancing the speed and performance of the mobile phone‘.

In de Nougat-betasoftware op de Galaxy S7 zagen we al de keuze uit verschillende Prestatiestanden opduiken, met daarin ook de standen voor Games en Hoge prestaties. Een Beast mode zou natuurlijk een grappige toevoeging zijn in dit rijtje.

Uiteraard weten we niet of deze Beast mode daadwerkelijk bestemd is voor de Galaxy S8. Echter, een dergelijk, leuk marketingsnufje laat zich natuurlijk bij uitstek introduceren op een aankomend topmodel.

Uit eerdere geruchten zo blijken dat Samsung de Galaxy S8 zal gaan voorzien van onder meer een next-generation 10 nanometer processor – de Snapdragon 835 of een nieuwe Exynos soc – en ook 8 GB werkgeheugen zou tot de mogelijkheden behoren. Met dit soort technologie aan boord, moet het mogelijk zijn een toestel prestaties te laten leveren die het label Beast mode waardig zijn, mits de term daarop slaat natuurlijk.

Update 2: met de onthulling van Samsung's nieuwe gamelaptop, tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, is ook direct duidelijk dat Beast mode – ondanks de expliciete omschrijving in de bovengenoemde registraties – géén smartphonefeature is. Wel is het een speciale stand voor extra prestaties op deze nieuwe laptop, waarvan wij naam – Odyssey – en logo eerder in verband brachten met Samsung's virtual reality plannen.