Nieuwe Nougat-beta update voor de Galaxy S7 en S7 Edge, einde testfase nog niet in zicht

Wederom arriveert een nieuwe versie van de Android 7.0 Nougat beta-software op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Het einde van dit testprogramma is nog niet in zicht – de start van de officiële uitrol van de update naar alle gebruik(st)ers evenmin, dus.

Vandaag krijgt de Galaxy S7 (Edge) binnen het beta-programma voor de Android Nougat software de vierde update, die dit keer slechts bescheiden wijzigingen omvat. De ruim 280 MB grote update brengt firmwareversie XXU1ZPLH naar de S7 (Edge). Het Android besturingssysteem zelf blijft vooralsnog op versienummer 7.0.


Opvallend is de melding, na installatie van de update, dat de ‘telefoon geoptimaliseerd' is, voor het leveren van de beste prestaties voor dagelijks gebruik. Dat is natuurlijk sowieso prettig, maar het feit dat Samsug dit direct meldt na een update is veelbelovend voor toekomstige updates. Een eerste indruk na installatie wekt overigens inderdaad de suggestie dat de prestaties van de Galaxy S7 (Edge) verbeterd zijn.

Ook opvallend: de vermelding van de Samsung Experience versie die in de vorige beta-update in het Software-info scherm te vinden was, is weer verwijderd. En de melding dat Samsung Notes verwijderd is, lijkt wat misplaatst: de app is na de update nog gewoon aanwezig. Mogelijk dat de app geen deel meer uitmaakt van de uiteindelijke Android Nougat update die later beschikbaar zal zijn op alle Galaxy S7 (Edge) toestellen.

Over deze uiteindelijke update gesproken: eerder bleek al dat deze op Android versie 7.1.1 gebaseerd zal zijn. Het feit dat de huidige beta-update nog versie 7.0 draait, én de melding dat verdere issues in latere beta-updates aangepakt zullen worden, wekt de indruk dat het beta-programma voorlopig nog niet afgerond wordt. Het lijkt dus nog even te gaan duren voor Nougat voor álle S7-gebruik(st)ers uitgerold zal gaan worden.

Lees de reacties (2)

  • Elke dag opnieuw zeg ik NEE tegen de Nougat upgrade die Samsung aanbiedt voor mijn S7 want toen ik mijn onlangs gestolen S4 upgrade naar Marshmallow werkte die niet goed meer (WiFi starten duurde drie minuten, passwords werden niet onthouden).
    Kortom welk risico loop ik?