Samsung patent toont 3-in-1 device met ‘stretchable display’

Wie een telefoon met gebogen scherm maar saai vindt, en al helemaal niet zit te wachten op – we noemen maar wat – een Galaxy Note 7, kan nu een blik werpen op een onlangs gepubliceerde Samsung patentaanvraag die een 3-in-1 apparaat toont, gebaseerd op een rekbaar – stretchable – OLED scherm.

samsung-patent-stretchable-display-device-3-in-1-1024x414 Samsung patent toont 3-in-1 device met 'stretchable display'

In Samsung’s thuisland is vandaag een patentaanvraag gepubliceerd met de naam Device using stretchable display and controlling method of the same. In het patent omschrijven de Zuid-Koreanen – Samsung Display, om precies te zijn – een rekbaar beeldscherm dat op verschillende manieren gebogen en gevouwen kan worden.

Samengevouwen tot een smalle strip levert dit een apparaat op dat als armband c.q. smartwatch kan worden gedragen. Minder gekromd, of iets uitgevouwen zien we een device ter grootte van een – ietwat smalle – smartphone. En nog een stap verder uitgevouwen gaat het geheel als tablet door het leven.

samsung-patent-stretchable-display-device-3-in-1-b Samsung patent toont 3-in-1 device met 'stretchable display'

De vandaag gepubliceerde patentaanvraag toont vooral een concept, en geen concreet apparaat waarvan je kunt verwachten dat deze daadwerkelijk in de winkels komt te liggen. Maar het idee – een horloge, telefoon en tablet in één praktisch pakketje – is natuurlijk allerminst oninteressant.

samsung-patent-stretchable-display-device-3-in-1-c Samsung patent toont 3-in-1 device met 'stretchable display'

Dit is overigens niet de eerste keer dat Samsung ideeën gebaseerd op een rekbaar OLED scherm patenteert. Het bedrijf diende in de loop van de afgelopen jaren meerdere patenten voor deze technologie in, en ook het vandaag gepubliceerde document is alweer zo’n anderhalf jaar oud.

Hoewel de verwachting is dat Samsung begin volgend jaar een eerste vouwbare smartphone op de markt zal brengen – al dan niet onder de naam Galaxy X – hoeven we voorlopig geen Galaxy S8 of S9 te verwachten die lijkt op het hierboven getoonde.

Galaxy deal tips

Praat mee