Merknamen ‘Samsung Iris’ en ‘Samsung Eyeprint’ geregistreerd (Galaxy Note 7?)

Nieuwe merknaamregistraties versterken de indruk dat Samsung binnenkort irisscanner technologie naar haar mobiele telefoons zal brengen, met de Galaxy Note 7 als logische kandidaat.

samsung-galaxy-note-6-iris-eyeprint-1024x112 Merknamen 'Samsung Iris' en 'Samsung Eyeprint' geregistreerd (Galaxy Note 7?)

Samsung heeft bescherming van de merknamen Samsung Iris (PDF) en Samsung Eyeprint (PDF) aangevraagd, wat aardig overeenkomt met eerdere geruchten over de komst van irisscanners naar Galaxy telefoons. Beide merknamen zijn volgens de aanvragen dan ook bestemd voor precies deze productcategorie, en werden een paar dagen geleden ingediend bij de EUIPO – de European Union Intellectual Property Office.

Dat Samsung bezig is met het ontwikkelen van dit soort technologie is al langer bekend, maar tot nu toe bleef concrete implementatie uit. Echter, een tijdje terug ontdekten wij al dat Samsung in India iris scanners aan het testen is. Het vastleggen van de vandaag gepubliceerde merknamen past netjes in dit straatje.

Uiteraard zijn er geen direct aanwijzingen dat Samsung de Galaxy Note 6 later dit jaar van een irisscanner zal voorzien. Het is echter wel het eerstvolgende toptoestel dat de Zuid-Koreanen zullen lanceren, waardoor de kans niet gering is dat dat het toestel is waarnaar alle hints wijzen.

De onthulling van Galaxy Note 6 of 7 wordt in augustus verwacht, en waarschijnlijk zal deze Note – in tegenstelling tot zijn voorganger – wél op de Europese markt verschijnen. Dat Samsung de merknamen Eyeprint en Samsung Iris juist in de Europese Unie wil vastleggen past prima bij deze verwachting.

Praat mee