Android Marshmallow arriveert op Galaxy Note 4 SM-N910F (update 24-6: unbranded)

De langverwachte update naar Android 6.0.1 Marshmallow is op de Europese Galaxy Note 4 SM-N910F aangekomen. Duitse gebruik(st)ers hebben de primeur. Update: we hebben de update ook al even bekeken in het Nederlands, inclusief de nieuwe features zoals Notitie scherm uit en het compleet vernieuwde Air Command. Update 10 mei: vanaf vandaag is de Marshmallow update beschikbaar voor Vodafone’s branded Note 4 in Nederland. Update 9 juni: vanaf nu wordt de update ook uitgerold op T-Mobile’s branded Note 4. Update 24 juni: en nu is Marshmallow dan ook eindelijk beschikbaar voor unbranded Galaxy Note 4.

samsung-galaxy-note-4-screen-off-memo-scherm-uit-marshmallow-update Android Marshmallow arriveert op Galaxy Note 4 SM-N910F (update 24-6: unbranded)

Een Galaxy Note 5 feature die nu naar de Galaxy Note 4 komt: Notitie scherm uit

Een tijdje geleden al kwam de update naar Android Marshmallow aan op de Galaxy Note 4 met modelcode SM-N910C, die in een aantal Europese landen mondjesmaat verkocht is. Echter, voor het wijdverbreide ‘F model’ (SM-N910F) bleef de update tot nu toe achterwege. Tot nu toe, inderdaad, want Duitse gebruik(st)ers met een unbranded toestel kunnen vandaag dan toch ook aan de bak – (update) en de eerste Nederlandse Vodafone gebruik(st)ers ook, met firmwareversie XXU1DPD3. Update: T-Mobile krijgt versie XXU1DPE3, inclusief security patch van mei. Update: de unbranded Note 4 krijgt vandaag (24-6) firmwareversie XXU1DPE1.

galaxy-note-4-android-marshmallow-update-nederlands-changelist Android Marshmallow arriveert op Galaxy Note 4 SM-N910F (update 24-6: unbranded)

De update naar Marshmallow brengt flinke wat vernieuwingen naar de Galaxy Note 4. Het Duitse updatepakket is bijna 1300 MB groot (kan verschillen per toestelvariant), en brengt – naast een aantal cosmetische aanpassingen – ook de gehele nieuwe Notitie scherm uit (Screen off memo) functie naar het toestel. Deze feature was tot nu toe voorbehouden aan de Galaxy Note 5 die nooit in Europa uit kwam, en maakt het mogelijk aantekeningen te maken op een uitgeschakeld beeldscherm.

samsung-galaxy-note-4-android-marshmallow-nederland-mei-patch Android Marshmallow arriveert op Galaxy Note 4 SM-N910F (update 24-6: unbranded)

Daarnaast krijgt het Air Command menu een flinke make over, wordt Android’s nieuwe Doze modus toegevoegd die energieverbruik in standby verlaagd, en is het nu veel eenvoudiger om de exacte permissies die iedere applicatie heeft te beheren. Net als in Marshmallow op Samsung’s andere toestellen met microSD slot (Galaxy S7, Galaxy S5), is er ook op de Note 4 geen adoptable storage te vinden.

samsung-galaxy-note-4-android-marshmallow-nederland-2 Android Marshmallow arriveert op Galaxy Note 4 SM-N910F (update 24-6: unbranded)

Nu de Marshmallow update op de Duitse Galaxy Note 4 beschikbaar is, lijkt het een kwestie van aftellen tot we ‘m ook in Nederland kunnen verwelkomen. Vanaf vandaag is de update dus ook in Nederland beschikbaar, al zullen de meeste gebruik(st)ers – die met een unbranded Note 4 of een toestel van T-Mobile – nog even geduld moeten hebben. De update voor de Note Edge zit uiteraard ook in de pijpleiding, al laat deze waarschijnlijk nog net even iets langer op zich wachten.

Wil jij handmatig checken of de update voor jouw toestel beschikbaar is? Ga dan in Instellingen naar Toestel-info, kies Software-update en Nu bijwerken.

(Dank voor de meldingen!)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. Sam zegt

  Ha Galaxyclub,

  Kan ik niet gewoon de desbetreffende update van een andere country/carrier flashen via odin? Ikzelf heb de N910F van t-mobile, maar als ik op sammobile kijk zijn PDA’s en CSC’s hetzelfde. Wat doet vermoeden dat dit weinig uit zal maken.

  Met vriendelijke groet, Sam

  • Maarten zegt

   Ik gebruik het al even succesvol op mijn Vodafone branded Note (sinds mei), en het werkt fantastisch:

   1., Ga naar instellingen ./ S-Pen en vink ‘Notitie scherm uit’ aan
   2. Zorg dat de S-Pen in het toestel geplaatst is (bij het verwijderen wordt de functie getriggered)
   3, Zorg dat het scherm is uitgeschakeld (duh)
   3, Verwijder de S-Pen en schrijf met wit op het donkere scherm (spaart batterijcapaciteit om deze kleuren te gebruiken)

   N.B. Vodafone heeft gisteren/eergisteren nog een ‘kleine’ update voor Android M uitgerold voor de Note. Deze is ook bij mij inmiddels geinstalleerd, mogelijk speelt dat bij eventuele issues met de S-Pen nog een rol…

 2. Harry zegt

  Mijn note 4 vodafone branded heeft de update nog niet binnen. Heb al een paar keer afgelopen dag handmatig ‘nu bijwerken’ geprobeerd maar dit heeft nog geen succes gehad tot nu toe. Ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren..

 3. REINER zegt

  Ik heb mijn Note 4 N910F PHN versie geflasht met odin naar DBT Duitse versie Android 6.01 perfect zonder
  enige probleem maar ben nog aan testen

 4. Vincenzo zegt

  inmiddels is de vodafone versie al een poos uit in nederland. maar sindsdien radiostilte. is er enige info over wanneer de update voor unbranded toestellen beschikbaar komt in nederland voor de SM-N910F?

 5. Tom zegt

  Ik denk dat ik ook maar ga flashen naar een andere versie.. Belachelijk hoe lang het duurt voordat samsung het naar de rest van de SM-N910F telefoons stuurt.

 6. Erik zegt

  Mits ze het updatbeleid niet snel gaan aanpassen, wordt dit toch echt de laatste Samsung die ik gekocht heb. Als zelfs oudere toestellen als S5 al eerder de update krijgen is er toch echt iets mis dacht ik zo…..

 7. Roy zegt

  2 x Note 4 hier en beiden nog altijd geen update.. provider: KPN. Teleurstellend want de Galaxy S5 die veel ouder is heeft hem allang!
  Iemand al nieuws?

  • Erik zegt

   Kan iemand mij uitleggen of dit aan KPN ligt of Samsung?

   Ik heb namelijk ook nog geen update. Na de S1, S3 overgestapt naar de Note 4 (mijns inziens toch ook een vlaggenschip van Samsung) maar ben zeer ontevreden over de updates. En dan druk ik mij nog zacht uit.

 8. Justin zegt

  Ben momenteel een Belgische versie aan het downloaden? Neem aan dat die ook gewoon werkt? Of beter een Duitse?

  Groet, Justin

 9. Lierop zegt

  Eindelijk 6.0.1 hopelijk is dan ook het spontane reboot opgelost net als het niet beschikbaar zijn van de camera op de domste momenten.
  Tot nu toe geen problemen ondervonden , maar het is dan ook pas 3 dagen.

 10. wil zegt

  heb sinds gisteren de update geinstalleerd op mijn Note4.
  Kan mij iemand vertellen wat ik moet doen nu ik via usb kabel verbonden ben na 30 sec de verbinding verbreekt en komt te staan van dat ik apparaat moet vervangen?
  nooit eerder gehad dit probleem. moet nu elke x sd kaart eruit halen omdat geen verbinding met kabel mogelijk is.

 11. Wilco zegt

  Voor een ieder met problemen na de upgrade: maak een backup op de pc van je telefoongeheugen en verwijder de SD kaart voordat je hem koppelt aan je pc. Na de volledige backup + zelf noteren welke accounts je gebruikt op je toestel en er zeker van te zijn dat ook alle accounts zijn gesynchroniseerd (google account bijvoorbeeld als je die gebruikt voor je contacten) doe je de telefoon uit.,

  Vervolgens start je de telefoon op in recovery door 3 toetsen te gebruiken:
  Volume omhoog + home button + power button.

  In dit menu kun je omhoog en omlaag door middel van de volume toetsen en met de power button selecteer je de gewenste optie.

  Scroll naar beneden met de volume toets omlaag en selecteer wipe cache partition met de power button.
  Vervolgens selecteer je wipe data/factory reset. Er komt een 2e menu waar 8x no staat en 1x yes. Scroll naar yes en selecteer deze me de power button.

  Als je dit gedaan hebt dan is de telefoon helemaal clean, zal de eerste bootup wat langer duren en is je telefoon alsof je hem voor het eerst uit de doos hebt gehaald maar dan met de (momenteel) nieuwste android versie.

  Zodra je de eerste stappen hebt voldaan in de installatie wizzard kun je uiteindelijk je telefoon aan de pc koppelen en de laatste backup terugzetten naar je telefoon.

  Sommige toestellen hebben namelijk nooit een factory reset gehad dus kan er nog genoeg rotzooi op de telefoon staan wat android kan plagen met kleine bugs zoals hierboven genoemd. Een clean en fresh install verhelpt 99 van de 100 keren alle problemen.

  En voor mij? Nog even een paar dagen wachten. 2 weken geleden mijn note4 moeten opsturen wegens een kapot scherm.. 😛

  • wil zegt

   Bedankt voor het advies Wilco en ik ga die handeling binnenkort uitproberen en zal daarover bericht geven als mijn probleem daarbij is opgelost.[of niet] :}

   • wil zegt

    Heb vandaag dat gedaan wat door Wilco is aangeraden, maar helaas zal ik dan tot die 1% behoren.
    Mijn Note 4 wordt nog steeds niet herkent als ik deze met de usb kabel verbindt. Ik heb op mijn pc nog 3 andere usb poorten gebruikt maar ook hier maar nog net geen 10 sec of de verbinding wordt verbroken met tekst erbij dat ik apparaat moet vervangen.
    Dit is dan duidelijk voor mij dat het met de laatste nieuwe update te maken heeft aangezien ik hiervoor nooit een probleem had.
    Dan maar afwachten op een systeem update van Samsung eventueel.

    • zegt

     Beste Wil,

     Het zou dan ook wel eens aan je stuurprogramma’s kunnen liggen. Na verloop van tijd, door bijvoorbeeld updates van Kies of Windows zelf, kan het wel eens zijn dat de drivers niet goed meer functioneren. Dit probleem valt simpel op te lossen en is altijd de moeite waard om het te proberen. Hieronder zie je het in een paar stappen:

     Koppel je telefoon los van je pc, mocht deze zijn aangesloten.

     Start Kies 3.0
     Bovenaan in de menu balk klik je op “hulpmiddelen”
     Vervolgens klik je op “apparaatstuurprogramma opnieuw installerem”

     Het programma geeft dan de melding met de vraag of je dit wil doen, klik in dat venster op “opnieuw installeren”.

     Dit kan een paar minuten duren en geeft een melding als het is voltooid..

     Sluit dan Kies af, start je computer opnieuw op en start kies 3 op nieuw op. Sluit vervolgens je mobiel aan en hopelijk is het probleem daarmee opgelost.

     Zo niet? Dan gaan we gewoon verder kijken of er andere problemen zijn.

     Met vriendelijke groet,

     Wilco

     • wil zegt

      Dag Wilco,
      Ik maak eigenlijk nooit verbinding met KIES, maar heb gedaan wat jij zei, maar ook hier geen resultaat.
      Meteen bij de kabel aansluiten begon hij weer te pendelen met de verbinding en komt dan te staan van ”usb .wordt niet herkend.”
      Soms als ik de kabel in en uit doe aan de pc blijft de verbinding soms wat langer tot stand, maar dan begint het weer opnieuw met verbreken van de verbinding.
      Ik heb nog met Samsung NL gebeld en kreeg advies om v.h. toestel de usb instelling te controleren door in het telefoon menu sterretje/hekje 0808 hekje te typen, maar stond op MTP dus goede instelling..
      Als je nog tips hebt Wilco, dan lees ik dat wel weer.
      Groetjes Wil.

    • Lierop zegt

     Dit is vaak een slechte kabel , gebruik altijd de originele kabel en steek deze in een VASTE poort op de pc , dus niet op een front usb ! daarmee is het probleem vaak opgelost

 12. Ipe zegt

  Na de update werkt mijn bluetooth niet meer goed, kan deze niet meer instellen, dus ook geen apparaat toevoegen etc. koppelen aan auto lukt dus ook niet meer, verder werkt alles prima.
  Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

Praat mee