Samsung Galaxy S7 (Edge) heeft wel microSD, ondersteunt geen geïntegreerde opslag (Adoptable storage)

Hoewel Samsung de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge wel heeft uitgerust met een slot voor geheugenuitbreiding, wordt de opslag op het microSD kaartje door de toestellen niet samengevoegd met de interne opslag.

samsung-galaxy-s7-micro-sd-kaart-opslag-marshmallow Samsung Galaxy S7 (Edge) heeft wel microSD, ondersteunt geen geïntegreerde opslag (Adoptable storage)

Het is fijn dat Samsung besloot het microSD slot weer terug te brengen naar haar topmodellen. Ook tof, is de Adoptable Storage functie van Android Marshmallow, die ervoor zorgt dat microSD opslag naadloos geïntegreerd wordt met de interne opslag van een smartphone. Jammer dus, dat dit snufje niet ondersteund wordt in de Galaxy S7 en S7 Edge.

Met de Adoptable Storage feature valt het onderscheid weg tussen intern geheugen en de SD kaart. Alle ruimte kan dus gebruikt worden om – bijvoorbeeld – apps op te installeren. Als een microSD kaart eenmaal in gebruik is kan deze niet meer worden gelezen door een ander apparaat dan de telefoon waarin hij versleuteld werd.

Samsung heeft de feature naar eigen zeggen weggelaten, zodat je je microSD kaartje kunt gebruiken om snel foto’s en video’s naar een ander apparaat te kopiëren. Adoptable Storage zou meer bedoeld zijn om de interne opslag van goedkope telefoons – met 4 of 8 GB opslag – uit te breiden, en niet zozeer voor toestellen die standaard al over 32 GB of meer beschikken.

Mogelijk speelt ook de snelheid van het gebruikte medium een rol. Tenslotte is het interne UFS 2.0 flashgeheugen van recent Galaxy modellen – S6 en nu ook S7 – altijd nog een stuk sneller dan een microSD kaart. Het samenvoegen van beide zou een nogal wisselvallige gebruikerservaring op kunnen leveren doordat sommige data sneller, andere data langzamer kan worden gelezen – of geschreven.

Goede redenen of niet – je zult in ieder geval vergeefs naar de Adoptable Storage functie zoeken op je nieuwe Galaxy S7 (Edge). Wat denk je: jammer of niet?

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Marco Zwetsloot zegt

    Jammer en vreemd…..Jammer is dat ze de keus niet aan de gebruiker laten.
    Vreemd is dat er dan geen 64Gb/128Gb modellen gemaakt worden of onze kan opkomen (wat ik heb gelezen).

Praat mee