Tips: personaliseer je nieuwe Galaxy S7 (Edge) (achtergrond, beltoon, geluiden)

Zoals beloofd: meer tips en trucs voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Hoe maak je het toestel echt tot de jouwe? Naast de thema’s, natuurlijk met je eigen achtergrondafbeeldingen, beltonen, en meldingsgeluiden – per contact, of per account, eventueel.

samsung-galaxy-s7-edge-beltoon-per-persoon-geluiden-whatsapp-email-account-achtergrond1 Tips: personaliseer je nieuwe Galaxy S7 (Edge) (achtergrond, beltoon, geluiden)

Vorige week lieten we al een aantal tips voor bij de ingebruikname van je nieuwe Galaxy S7 (Edge) zien, én de belangrijkste camera tips om met weinig moeite toch optimaal gebruik te maken van de waanzinnige camera van het toestel. PS: heb jij geen S7, maar een andere, recente Galaxy? Lees dan vooral verder! De hieronder beschreven stappen werken grotendeels op vergelijkbare wijze op alle recente Galaxy smartphones.

Als je al die tips hebt gecheckt, heb je waarschijnlijk ook al een blik geworpen in Samsung’s Theme store, wat een prima plaats is om je Galaxy S7 te personaliseren. Maar mogelijk zie jij – net als wij – daar vaak thema’s die bijna, maar niet helemaal, jouw smaak zijn. Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden om jouw S7 tot de jouwe te maken.

Achtergrondafbeelding

Stel, je vindt een thema in de Theme store op jouw Galaxy S7 met mooie kleuren en mooie icoontjes, maar de achtergrondafbeelding zelf is het net niet helemaal.  Uiteraard kun je – los van het thema – ook zelf een wallpaper instellen.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-achtergrond-instellen-beltoon-veranderen-meldingen-geluid1 Tips: personaliseer je nieuwe Galaxy S7 (Edge) (achtergrond, beltoon, geluiden)

Zoals altijd, kom je in de instellingen voor het startscherm als je je vinger even op een leeg stuk startscherm legt. Linksonder staat daar de optie Achtergrond. Je kunt nu direct een nieuwe achtergrondafbeelding kiezen, maar vergeet niet om bovenin te selecteren dat de nieuwe afbeelding op zowel start- als vergrendelscherm getoond moet worden (als je dat wilt). Je kunt uiteraard ook verschillende afbeeldingen kiezen voor beide schermen.

Mooie achtergrond afbeeldingen kun je natuurlijk van allerlei plekken halen (tip: Sammobile’s Wallpaper Wednesday heeft vaak erg mooie), maar ook speciale apps als Wally of Zedge of één van de tientallen anderen, bieden veel mooie wallpapers voor je Galaxy S7 (Edge). Wil je zelf abstracte wallpapers maken die precies bij het thema van jouw keuze passen? Check dan de Tapet app die we eerder al bespraken.

Beltonen

Thema’s doen veel aan het uiterlijk van de interface van de Galaxy S7 (Edge), maar het gehoor wil natuurlijk ook wat. Maar eerlijk is eerlijk: het verbaast ons altijd hoeveel mensen de normale, standaard beltoon gebruiken op hun Galaxy. Tijd voor verandering dus.

Uiteraard kun je je een meegeleverde beltonen instellen, zonder verdere moeite. Echt leuk wordt het natuurlijk, als je zelf andere audiofiles ter beschikking hebt. Of dit nu muziek is, of knotsgekke (zelfgenomen?) geluiden maakt uiteraard verder niet uit. Ga in de Instellingen onder het kopje Geluiden en trillingen naar de optie Beltoon.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-achtergrond-instellen-beltoon-veranderen-meldingen-geluid-2 Tips: personaliseer je nieuwe Galaxy S7 (Edge) (achtergrond, beltoon, geluiden)

Zien jouw menu’s er anders uit? Dat ligt aan het ingestelde thema. De opties blijven echter dezelfde!

Kies een standaard beltoon, en scroll helemaal naar onderen om je eigen audiobestand te selecteren – Beltoon toevoegen. Je kunt vervolgens kiezen wáár je nieuwe beltoon zich bevindt. Als je ‘m gewoon zelf naar je telefoon hebt gekopieerd kies je Geluid selecteren om een bestand te kiezen op je Galaxy S7 (Edge) zelf. Andere opties verschillen afhankelijk van hoe jij jouw telefoon gebruikt (Dropbox, OneDrive, of specifieke beltoon apps zoals – in dit geval – Zedge, die we hierboven ook al noemden voor achtergrondafbeeldingen).

Verschillende geluiden per contactpersoon

Naast de bel- c.q. ringtone, zijn er natuurlijk ook nog de geluidjes die jouw Galaxy S7 (Edge) produceert bij verschillende soorten gebeurtenissen. Deze kun je in het menu dat we hierboven toonden globaal instellen, maar je kunt ze ook variëren per app, of binnen een app – bijvoorbeeld de email app – per account. Het gaat wat ver om hier per app precies te beschrijven hoe je verschillende types meldingsgeluiden instelt, maar een paar voorbeelden geven we.

Stel, je wilt sommige contacten een eigen beltoon, meldingsgeluid en/of zelfs trilpatroon geven. Ga dan in je telefoon app naar die contactpersoon in het lijstje met jouw contacten, en tik op het contact waarvan je het een en ander apart wilt instellen.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-achtergrond-instellen-beltoon-veranderen-meldingen-geluid-3 Tips: personaliseer je nieuwe Galaxy S7 (Edge) (achtergrond, beltoon, geluiden)

Met de gegevens van deze persoon in beeld, kies je bovenin de optie Bewerken, en tik je vervolgens onderin op Meer. Scroll nu helemaal naar beneden, tot je de drie opties BeltoonBerichttoon en Trilpatroon ziet. Kies, stel in, leef je uit.

Verschillende geluiden per persoon in Whatsapp

Let op: als je dit dezelfde wilt doen voor Whatsapp, moet je in Whatsapp zelf aan de slag. Tik in een gesprek met een persoon rechtsboven op de drie puntjes, en kies Contact weergeven. Het Whatsapp geluidje voor dat contact kun je nu onderin aanpassen als je op Aangepaste meldingen tikt, en die optie in het volgende scherm aanvinkt.

Verschillende geluiden per account

Ook kun je ervoor zorgen dat verschillende email accounts verschillende geluidjes gebruiken om te melden dat er nieuwe berichten zijn. Ga hiervoor in de email app en tik (indien nodig) rechtsboven op Postvak IN om naar de algemene mailbox te gaan. Kies daar vervolgens Instellingen, en tik op Meldingen. In het Meldingen scherm kun je nu per email account een eigen geluidje instellen.

samsung-galaxy-s7-edge-tip-achtergrond-instellen-meldingen-geluid-per-email-account Tips: personaliseer je nieuwe Galaxy S7 (Edge) (achtergrond, beltoon, geluiden)

Contacten op je edge?

Als je een Galaxy S7 Edge hebt, hebt je waarschijnlijk ook al wel gehoord van de People edge feature, waar je ook nog eens jouw favorieten contacten kunt toevoegen. Check dit zelf, of hou ons goed in de gaten. Binnenkort gaan we alle edge features van de S7 Edge – People edge dus ook – nog een keer apart onder de loep nemen.

Voor nu: stay tuned voor meer Galaxy S7 (Edge) tips en trucs!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Jan Clements zegt

  Ik ben een blije en nieuwe gebruiker van de edge. Wil de startpagina (standaard samsung) wijzigen kan nergens vinden hoe dat moet. Wie kan mij helpen.
  M.vr.gr,
  Jan Clements

  • Michel zegt

   Leggen we binnenkort ook een keer uit hier. Hier alvast de korte versie: in je browser tik je rechtsboven op Meer, en dan Instellingen (onderaan menuutje, kleine stukje naar beneden scrollen voordat je ‘m ziet). Je kunt vervolgens Startpagina instellen (kiezen uit verschillende mogelijkheden, waaronder ‘Andere webpagina’ om zelf een adres in te vullen).

 2. Eddie Bams zegt

  Ik heb sinds kort een samsung S7 edge en ik hen nog nooit z’n kut apparaat gehad. totaal gebruiks onvriendelijk
  doed zijn eigen ding stelt zelf zijn websites in die dan niet meer kan veranderen omdat er gewoonweg geen beschrijving te vinden is daarvoor. Heel erg jammer als ik dit had geweten had ik dit ding nooit maar dan ook nooit genomen. Mijn advies neem een ander toestel maar geen samsung S7 edge.

  • Jer zegt

   Open je WhatsApp, klik op de drie verticale stippen rechts bovenin, ga naar “Settings”, klik op je profiel foto en vervolgens op het camera icoontje dat op je profiel foto staat.

   Vervolgens kan je een nieuwe profiel foto selecteren uit je galerij.

 3. Meatpoint zegt

  Is het ook mogelijk om een eigen meldingsgeluid toe te voegen? Voor een beltoon kan dat wel, bij meldingen kan ik alleen kiezen uit de vaste lijst.

 4. Dennie zegt

  hallo ik heb ook een s7 edge maar hij tril niet meer bij mij wat kan ik hier aan doen

  graag jullie mening of optie wat te doen

  telefoon glas was kapot weggebracht voor reparatie alles was gewoon goed alleen trilling deed het niet meer
  ik ben terug gegaan om het te vragen wat dat is ze hebben de trilling module verwijdert en een nieuwe in gedaan
  maar nu werkt het nog steeds niet hij heeft alles geprobeerd maar zonder resultaat
  reparateur denk zelf software probleem

 5. Jessica Roodhorst zegt

  Ook ik wil graag weten of het ook mogelijk is om een eigen meldingsgeluid toe te voegen? Voor een beltoon kan dat wel, bij meldingen kan ik alleen kiezen uit de vaste lijst.

 6. Juaniita zegt

  Als ik een nummer selecteer als ringtoon kan ik alleen kiezen tussen begin van het liedje of “het hoogtepunt”. Hoeso kan ik niet zelf kiezen welke part ik wil? Ik heb een s7 btw

Praat mee