Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: thema’s en Tapet wallpapers

Hoewel de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge niet de eerste Galaxys waren met een Thema feature – dat waren de Galaxy A5 en A3 – is deze pas op beide S6 modellen echt zinvol, dankzij de bijbehorende Theme Store. Hier kun je naar hartelust nieuwe thema’s voor je Galaxy S6 downloaden. Écht leuk wordt het echter pas, in combinatie met een wallpaper generator als Tapet.

samsung-galaxy-s6-edge-tip-thema-achtergrond-wallpaper-zelf-kiezen Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: thema's en Tapet wallpapers

Je hebt het – net als wij – misschien al vaker gehad: já, het thema wat je net hebt gedownload op je Galaxy S6 of S6 Edge is grotendeels mooi. Toffe icoontjes, prettige kleuren en menu’s. Alleen die achtergrond die erbij zit is gewoon niet jouw ding.

Natuurlijk kun je zelf online opzoek naar een achtergrond die erbij past – hebben wij ook gedaan – maar in feite is het nog handiger om een app als Tapet te installeren. Je kunt dan zelf achtergronden genereren die bij de rest van een thema passen.

samusng-galaxy-s6-thema-eigen-achtergrond-tapet-1 Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: thema's en Tapet wallpapers

Het Flying Blue thema + een Tapet achtergrond

Tapet is gratis te installeren via de Play Store HIER, maar wil je wat meer controle over de wallpapers die gegenereerd worden, kun je ‘m voor € 2,12 in-app upgraden naar de Pro versie. Je kunt dan gerichter kleuren of patronen kiezen die bij de rest van het design passen.

samusng-galaxy-s6-thema-eigen-achtergrond-tapet-21 Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: thema's en Tapet wallpapers

Het Material thema + een door Tapet gegenereerde wallpaper

Eerder al beschreven we hoe je een Thema op je Galaxy S6 (Edge) kunt instellen. Het gebruik van Tapet wijst min of meer zichzelf. Als je vooral één achtergrond mooi vindt, moet je niet vergeten de – zoals ze ‘m daar noemen – Master Switch uit te zetten om te voorkomen dat Tapet zelf de achtergronden gaat wisselen (tenzij je dit wilt, natuurlijk). Ga hiervoor naar de instellingen van Tapet (1), kies Settings (2), en zet de Master Switch schakelaar uit (3).

samsung-galaxy-s6-tip-tapet-wallpaper-themas Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: thema's en Tapet wallpapers

Als je een achtergrond in Tapet instelt via de grote vink – vinkje kun je het niet noemen – midden onderin, dan wordt deze alleen op het startscherm getoond. Als je wilt dat de achtergronden ook op je vergrendelscherm te zien zijn, moet je gegenereerde plaatjes handmatig opslaan in de app (4). Vervolgens kun je ze gewoon als achtergrond instellen op je S6 via Instellingen -> Achtergrond. Vergeet dan niet linksboven de optie Start- en vergrendelscherm te kiezen.

Oké, het is allemaal natuurlijk niet zo snel als het simpelweg downloaden en activeren van een mooi, nieuw thema. Maar het geeft je meer vrijheid en flexibiliteit in de zoektocht naar jouw eigen favoriete incarnatie van de TouchWiz interface.

Schroom niet, en check vooral onze andere Galaxy S6 (Edge) tips en trucs!

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee