Samsung Galaxy S7 (Edge) camera tips

Wilt je het meeste uit de uitstekende camera van je nieuwe Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge halen, zonder diep in de instellingen te duiken? Drie tips helpen je op weg.

samsung-galaxy-s7-edge-camera-tips Samsung Galaxy S7 (Edge) camera tips

De camera van de Galaxy S7 en S7 Edge is fantastisch. Hoe haal je eruit wat erin zit?

Snel de camera app starten

Om op ieder willekeurig moment zo snel mogelijk foto’s te maken met je Galaxy S7 (Edge) kun je altijd – ook al het toestel op standby staat – twee keer achter elkaar op de Home knop drukken. Je bent dan binnen één seconde in de camera app, en klaar om vast te leggen wat je wilt vastleggen. Mocht dit bij jou niet werken, dan moet je deze optie zelf inschakelen.

Tik daarvoor in de camera app zelf op het tandwiel icoontje, scroll iets naar beneden en schakel de functie Snel starten in.

samsung-galaxy-s7-edge-camera-tip-belichting-hdr-instellingen Samsung Galaxy S7 (Edge) camera tips

Het tandwiel icoontje om naar de Camera-instellingen te gaan, HDR, en de belichtingsregelaar

Zorg HDR aan staat

HDR, of High Dynamic Range, is een snufje dat ervoor zorgt dat donkere delen op de foto beter belicht worden. Vroeger vergde dit tijd van een telefooncamera, tegenwoordig niet. Zorg ervoor dat HDR op On of tenminste op Auto staat, zodat ook je foto’s met schaduw – of tegen de zon in gemaakte kiekjes – toch optimaal belicht zijn.

Belichting eenvoudig aanpassen

Is de foto die zo gaat maken, zoals je ‘m in beeld ziet, nog te licht of donker naar jouw smaak? Tik een keer kort op het scherm. Zodra de speciale regelaar in beeld verschijnt kun je daarmee snel de foto lichter of donkerder maken.

samsung-galaxy-s7-edge-camera-tip-instellingen-live-foto-snel-starten Samsung Galaxy S7 (Edge) camera tips

Camera-instellingen menu, met Bewegingsfoto, Foto’s bekijken, Snel starten en volumetoetsen

Gebruik je volume toetsen als fysieke sluitertoets (of juist niet)

Natuurlijk kun je de on-screen sluitertoets in de camera app van je Galaxy S7 (Edge) gebruiken, maar vaak is een fysieke knop juist fijn. Standaard kun je daarvoor de volumetoetsen van het toestel gebruiken. Wil je die liever gebruiken om in of uit te zoomen? Ga dan in de camera app wederom via het tandwieltje naar de Camera-instellingen, scroll naar beneden, en selecteer bij Functie volumetoetsen de optie In-/uitzoom. Ook kun je ervoor kiezen om met je volumeknop direct video opname te starten.

Check je foto’s

Als je, net als wij, last hebt van een fotogalerij die gevuld is met eindeloos veel varianten van dezelfde foto, dan is de optie Foto’s bekijken misschien wel een uitkomst. Je kunt dan gemaakte foto’s direct terugzien in een pop-up venstertje, en – mochten ze niet helemaal zijn wat je hoopte – direct wissen.

Of, mocht je juist erg tevreden zijn, je kunt ze direct delen met je vrienden vanuit hezelfde venster in je camera app, zonder dat je hiervoor eerst naar je Galerij moet.

Bewegingsfoto

In Camera-instellingen menu vind je ook de optie Bewegingsfoto. Dit snufje was op HTC telefoons al bekend onder de naam Zoe, en recenter op iPhones als Live photo. Als je deze inschakelt, dan legt jouw S7 een stukje video vast vóór het moment dat je een foto maakt. In je Galerij kun je deze bekijken door op het extra icoontje te tikken dat rechtsboven in beeld verschijnt bij een Bewegingsfoto:

samsung-galaxy-s7-edge-camera-tip-live-foto-bewegingsfoto-stand Samsung Galaxy S7 (Edge) camera tips

En verder…

Als je je bewust bent van alle, hierboven genoemde mogelijkheden dan kun je de camera van de Galaxy S7 of S7 Edge al grotendeels optimaal benutten. Toch is er meer. Een volgende keer belichten we verschillende extra camera standen zoals Hyperlapse en Slow motion, en nemen we de uitgebreide mogelijkheden van de Prof stand – inclusief mogelijkheid RAW foto’s op te slaan – onder de loep.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. famke zegt

  Ik krijg bovenstaand scherm met de icoontjes aan de zijkant er helemaal niet voor.. Kan zelf niks instellen zoals AF, HDR etc. Je zou haast denken dat er een systeem fout in mijn S7 zit… Wat moet ik doen?

 2. TD zegt

  De oplossing was voor mij vrij eenvoudig, de telefoon stond in de eenvoudige stand daarmee is de camera niet in te stellen. Dus telefoon op standaardstand gezet en warempel!

 3. Frits Houwaart zegt

  Vroeg me af hoe je de Pro functie vast kan zetten, ipv dat je telkens moet blijven doen, als je een snelle shot moet maken moet ik eerst Pro aanklikken, want hij staat standaard op Auto

 4. Vanderlinden zegt

  Na updaten naar 7.0 zijn de voorgaande camerainstellingen gewijzigd.
  Dus alle info moet bijgewerkt worden!

Praat mee