Screenshots Samsung Galaxy S7 laten glimp zien van respectabele accuduur (update: nope)

Onze favoriete Russische insider Eldar Murtazin gaat maar door met het verspreiden van informatie over de Samsung Galaxy S7 die hij kennelijk al in zijn broekzak heeft zitten. Nu in de aanbieding: meer informatie over de accuduur van het toestel. Update: Inmiddels heeft Murtazin laten weten dat de getoonde screenshots niet van een Galaxy S7 komen. Zie onderaan voor meer info.

samsung-galaxy-s7-accuduur-screen-on-time Screenshots Samsung Galaxy S7 laten glimp zien van respectabele accuduur (update: nope)

Een paar dagen geleden was het Murtazin die wist te melden dat de accuduur van de Galaxy S7 records zou breken – tenminste, wat betreft het afspelen van non-stop video. Om ook elders verkondigde lof over de batterij van het toestel kracht bij te zetten, deelde hij screenshots van het toestel zelf.

Op deze afbeeldingen is – behalve dat zijn toestel is ingesteld op de Russische taal – te zien dat hij de Galaxy S7 meer dan twee hele dagen gebruikte, alvorens met een lege accu te kampen. In deze tijd stond het beeldscherm ruim vier en een half uur aan.

Hierbij stond zijn beeldscherm op 75% van de maximale helderheid, gebruikte hij twee SIM kaarten – wat erop zou duiden dat hij dus een dual sim versie van het toestel in bezit heeft – en haalde hij 3 GB aan data via 4G binnen. Heel erg rustig aan deed hij dus niet, in de ruim 48 uur dat hij de telefoon niet oplaadde.

Overigens valt te zien dat de Galaxy S7 een vertrouwd uitziende TouchWiz interface heeft, die grotendeels vergelijkbaar is met die van de Galaxy S6 met Android Marshmallow.

Uiteraard trekken wijzelf pas definitieve conclusies over de accuduur van de Galaxy S7 als we het toestel geruime tijd in eigen gebruik hebben. Maar met de accuduur van de recent gelanceerde Galaxy A5 (2016) én de 3000 mAh batterij capaciteit van de S7 in het achterhoofd zijn we hoopvol gestemd. Om maar te zwijgen over de vermeende 3600 mAh capaciteit van de grotere Galaxy S7 Edge, uiteraard.

Update: Inmiddels liet Murtazin dus weten dat de schermafbeeldingen in kwestie afkomstig zijn van een Galaxy A5 (2016), waarvan wij in onze review al concludeerden dat deze een uitstekende accuduur heeft. Tevens liet hij eerder al doorschemeren dat de S7 een accuduur heeft die beter is dan die van de onlangs gelanceerde A (2016) serie. Maar dat neemt niet weg dat deze afbeeldingen dus geen S7 tonen.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee