Rus doet boekje open over Samsung Galaxy S7: camera, accu, prijs, geen USB-C (update: en IP68)

Nadat hij vorige week al informatie verspreide over de accuduur van de Galaxy S7 en S7 Edge, verklapt Eldar Murtazin nu nog veel meer details over beide toestellen.

samsung-galaxy-s7-edge-2-1024x1024 Rus doet boekje open over Samsung Galaxy S7: camera, accu, prijs, geen USB-C (update: en IP68)

De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge worden, zo bleek dit weekeinde definitief, op 21 februari onthuld. Echter, veel spannends blijft er niet meer over – zeker niet nadat de Russische insider Eldar Murtazin via zijn eigen website veel details over beide toestellen invult.

Zo komen we via hem te weten dat de 5,1 inch Galaxy S7 een batterij heeft met een capaciteit heeft van 3000 mAh. De grotere, van een 5,5 inch edge scherm voorziene Galaxy S7 Edge heeft maar liefst 3600 mAh in de behuizing zitten.

Hiermee halen beide Galaxy S7 modellen accuduur tijden die die van hun voorganger doen verbleken. Murtazin onderstreept dat ze het bijvoorbeeld beter doen dan de recent gelanceerde Galaxy A5 (2016), waarvan wij in onze review al concludeerden dat deze een dijk van een batterij heeft.

Over de camera weet Murtazin te melden dat het – conform geruchten – om een 12 megapixel BRITECELL camera gaat. Deze is voorzien van een f/1.7 diafragma, en een sensor met een 24 megapixel resolutie. Door dit laatste zijn er dus twee pixels beschikbaar voor iedere beeldpunt, wat tot betere kiekjes moet leiden. Volgens Murtazin merk je dit vooral bij minder of weinig licht. De camera is goed, maar dat was die in de Galaxy S6 tenslotte ook al.

Samsung schijnt dit jaar nog geen USB type C connector in de Galaxy S7 modellen te gebruiken, maar een oude, vertrouwde microUSB aansluiting. Wel van de partij is de verwachtte waterbestendigheid, in de vorm van een heuse IP68 certificatie, aldus Murtazin. Deze gaat dus nog een stapje verder dan de IP67 certificatie van de Galaxy S5. IP68 certificatie laat het aan de fabrikant om zelf de diepte te specificeren tot welke een apparaat waterbestendig is: veelal is dit meer dan één meter (IP67), maar maximaal drie, al is het afwachten wat Samsung hier zelf over zal loslaten, straks.

Ook bevestigt Murtazin wat zich wel liet raden: dat ‘standaard’ Galaxy S6 – de platte, met 32 GB opslag, een adviesprijs heeft identiek aan die van de S6 vorig jaar. Oftwel € 699,-. Of de Galaxy S7 Edge dus ook bij € 749,- begint, laat hij in het midden, maar we gaan er voorlopig maar vanuit dat dit inderdaad het geval is.

Samsung’s officiële Unpacked teaser 

Hoewel nog niet bevestigt, heeft het er alle schijn van dat de Europese releasedatum van Galaxy S7 op of rond 11 maart ligt – vrij snel dus na de lancering over drie weken. Al je bericht wilt ontvangen zodra de modellen in de Nederlandse winkels arriveren, kun je je inschrijven voor onze Galaxy S7 email notificatie:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee