Zijn dit de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge? (update: datum Unpacked bevestigd)

We vermoedden al dat hij de afbeeldingen had – en inderdaad. Notoire telefoonroddelaar Evan Blass publiceert wat mogelijk de eerste uitgelekte afbeeldingen zijn van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

samsung-galaxy-s7-edge-2-1024x1024 Zijn dit de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge? (update: datum Unpacked bevestigd)

Zoals verwacht, is de Galaxy S7 met zijn 5,1 inch display een stapje compacter dan de 5,5 inch Galaxy S7 Edge. Op het eerste gezicht zijn de ronde hoeken vergelijkbaar met de Galaxy S6 modellen – en minder met die van bijvoorbeeld de recent gelanceerde Galaxy A5 (2016). Wel lijkt het 2.5D glas van deze laatste ook in de nieuwe S7 aanwezig.

Wat verdere details betreft, verraden de afbeeldingen in principe niet zo heel veel. Significant is natuurlijk de op het beeldscherm getoonde datum – 21 februari – waarop Samsung de Galaxy S7 en S7 Edge zal onthullen tijdens een eigen Unpacked evenement in Barcelona.

samsung-galaxy-s7-edge-1 Zijn dit de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge? (update: datum Unpacked bevestigd)

Blass plaatste één van de twee afbeeldingen bij een eerder verschenen artikel, waarin hij schreef dat de Galaxy S7 niet alleen een grotere accu – met mogelijk zelfs recordbrekende accuduur – en een microSD slot heeft, maar ook een IP67 certificatie. Daarmee komt nog een handige eigenschap van de Galaxy S5 dus terug: waterbestendigheid tot een halve meter diepte gedurende een half uur.

samsung-galaxy-s7-achter Zijn dit de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge? (update: datum Unpacked bevestigd)

Wat denk je? Lijken beide Galaxy S7 modellen teveel op hun S6 voorganger? Of zijn de looks ondergeschikt aan de extra features die de toestellen zullen krijgen? Of – een andere, belangrijke mogelijkheid – zijn deze plaatjes gewoon gefotoshopt en minder echt dan Blass lijkt te willen suggereren?

samusng-galaxy-s7-unpacked-21-februari-datum Zijn dit de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge? (update: datum Unpacked bevestigd)

Update: inmiddels heeft Evan Blass ook maar gelijk de datum van het Unpacked evenement waar Samsung de Galaxy S7 zal lanceren bevestigd. In feite namen we al aan dat dit op of rond 21 februari zou zijn, dus iets nieuws komen we niet te weten – maar een stukje bevestiging mag altijd, uiteraard. Na de lancering gaat het vervolgens nog een week of drie duren voor beide S7 modellen in de winkels belanden.

Je kunt je natuurlijk inschrijven voor onze Galaxy S7 email notificatie, om een bericht te ontvangen zodra het toestel daadwerkelijk in Nederland arriveert:

 

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee