Samsung gaat ultra low budget: de Samsung Galaxy J1 Mini

Uit verschillende puzzelstukjes die her en der te vinden zijn valt op te maken dat Samsung werkt aan de Galaxy J1 Mini – een 4 inch Galaxy J1 variant met een prijs die mogelijk ruim onder de € 100,- kan liggen.

samsung-galaxy-j1-mini-specificaties Samsung gaat ultra low budget: de Samsung Galaxy J1 Mini

In de Indiase importdatabase Zauba is een tot nu toe onbekende Samsung smartphone opgedoken met modelcode SM-J105F. Hoewel er weinig details vermeld worden, lijkt het toestel een schermdiagonaal te hebben van 4 inch.

Meer komen we te weten in de database van de benchmark GFXBench, waar te lezen valt dat de Galaxy J1 Mini een schermresolutie heeft van 800 bij 480 pixels, terwijl een Spreadtrum SC8830 quadcore processor met een maximale kloksnelheid van 1,5 GHz het rekenwerk uitvoert. Het werkgeheugen is met 1 GB krap te noemen, en 8 GB interne opslag past bij het low end karakter van het toestel, evenals de 4,7 megapixel camera aan de achterzijde. De frontcamera het een ouderwetse VGA resolutie. Het toestel draait op Android Lollipop – een stukje Marshmallow lijkt er vooralsnog niet in te zitten.

samsung-galaxy-j1-mini-spreadtrum-1024x174 Samsung gaat ultra low budget: de Samsung Galaxy J1 Mini

Daarmee is natuurlijk nog niet duidelijk dat de SM-J105F ook daadwerkelijke Galaxy J1 Mini zal gaan heten. Dit valt echter op te maken uit een bugreport dat te vinden is via de site van Spreadtrum zelf.

Ondanks de Europese modelcode van de opgedoken Galaxy J1 Mini – SM-J105F – lijkt de kans klein dat het toestel in de Nederlandse winkels zal belanden. Aan de technische details te zien krijgt het toestel een prijskaartje ver onder de € 100,- in de landen waar het toestel wel verkocht gaat worden.

In ons land is het wachten op de vernieuwde Galaxy A3 (2016) en Galaxy A5 (2016), die natuurlijk in een wat hoger marktsegment thuishoren, en – zoals het er nu naar uitziet – over hele aardige specificaties en bouwkwaliteit beschikken. Deze worden nog voor de Galaxy S7 verwacht, dit iets later volgend jaar zijn opwachting zal maken.

Beste Galaxy J1 deals per provider

Praat mee