Specificaties next-gen Galaxy ‘A3-2’ en ‘A7-2’ duiken op in benchmark

Samsung werkt aan de opvolgers van haar huidige A serie mid range smartphones – dat weten we. En dankzij de database van benchmark GFXBench zien we nu ook meer technische specificaties van zowel de Galaxy A3 2 – zoals we ‘m voor nu maar even oncharmant noemen – en de Galaxy A7 2. Update: of, naar nu blijkt: de Galaxy A5 (2016), Galaxy A7 (2016) en Galaxy A3 (2016).

samsung-galaxy-a5-review-3 Specificaties next-gen Galaxy 'A3-2' en 'A7-2' duiken op in benchmark

In GFXBench’ database duiken technische specificaties op van zowel de SM-A310 als de SM-A710 – de opvolgers van de SM-A300 en de SM-A700, a.k.a. de Galaxy A3 en de Galaxy A7, respectievelijk.

De Galaxy A3 2 – SM-A310 – krijgt ten opzichte van zijn voorganger een hogere schermresolutie van 1280 bij 720 pixels, op een iets gegroeide schermdiagonaal van 4,7 inch. Een quadcore Exynos 7580 processor van Samyung zelf – met vier energiezuinige Cortex A53 kernen – verzorgt het rekenwerk.

samsung-galaxy-a3-2-specificaties Specificaties next-gen Galaxy 'A3-2' en 'A7-2' duiken op in benchmark

Aan boord van het toestel is 1,5 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslag, een 4,7 megapixel selfie camera en een 12 megapixel camera aan de achterzijde.

De Galaxy A7 2 behoudt zijn schermdiagonaal van 5,5 inch, en de 1080p full HD resolutie. Het werkgeheugen groeit naar 3 GB, terwijl de opslagcapaciteit zelf hetzelfde blijft met 16 GB. Qualcomm’s octacote Snapdragon 615 system on a chip moet voor voldoende rekenkracht zorgen, terwijl de cameraconfiguratie van het toestel doet denken aan die van de rest van de A serie: wederom een 4,7 MP camera voor en een 12 megapixel sensor achter.

samsung-galaxy-a7-2-specificaties Specificaties next-gen Galaxy 'A3-2' en 'A7-2' duiken op in benchmark

Gegevens over een toekomstige Galaxy A5 2 zijn op dit moment nog niet te vinden. Wanneer Samsung de vernieuwde next gen A serie lanceert is niet bekend, maar de kans is groot dat dit begin 2016 zal gebeuren – een jaar na de introductie van de A serie zoals we deze nu kennen, en rond dezelfde tijd dat we ook de volgende generatie topmodellen van Samsung verwachten: de Galaxy S7.

Galaxy A7 deals per provider

Praat mee