Herstructurering van Samsung’s Galaxy line-up krijgt steeds meer vorm

Volgens nieuwe bericht zal Samsung stoppen met de verkoop van low end smartphones in Nederland. Echter, wat we zien is geen plotselinge koerswijziging, maar een verandering die al lang bezig is.

samsung-logo Herstructurering van Samsung's Galaxy line-up krijgt steeds meer vorm

Ongeveer een jaar geleden werd stukje bij beetje duidelijk dat Samsung haar Galaxy smartphone portfolio zou gaan herstructureren. De eerste stappen opweg naar een nieuwe strategie zagen we dit jaar al in de vorm van nieuwe toestelseries – in Nederland de A serie en de J serie. En nu is het tijd voor de volgende fase van dit plan, dat niet zozeer bestaat uit het stoppen met het verkopen van goedkope smartphones, maar met het – eindelijk – uitfaseren van oudere (goedkopere) toestelseries zoals Core en Young.

Over pakweg een half jaar blijven in Nederland – zoals begin 2015 eigenlijk al duidelijk werd – dan alleen nog een Galaxy J, A en S serie over, waarbij we slechts kunnen hopen dat er toch nog een niche zal blijven voor de Note.

Uiteraard zal iedere serie – zoals nu al – bestaan uit verschillende modellen, waardoor Samsung’s productportfolio niet per se veel kleiner wordt, maar wel duidelijker gestructureerd.

Galaxy deal tips

Praat mee