Nieuwe update voor de Galaxy S5, geen nieuwe beveiligingspatch

Een maand na de vorige, krijgt de Galaxy S5 opnieuw een softwareupdate. Aan boord is echter geen nieuwe beveiligingspatch.

Eind augustus kreeg de Galaxy S5 de beveiligingspatch van die maand. We zijn nu een maand verder, en een nieuwe update rolt uit voor het toestel. Echter, de patch van de september zit daar niet in.

Galaxy S5 update: bugfixes?

Voor de Galaxy S5 rolt op dit moment een update naar firmwareversie G900FXXS1CQI4 uit. De update is bijna 69MB groot, en bevat de gebruikelijke optimalisaties en bugreparaties. Echter, de datum van de beveiligingspatch in het Toestel-info scherm blijft ongewijzigd: 1 augustus.

Er zijn inmiddels een aantal Galaxy toestellen die de afgelopen weken een update kregen met een firmware met een builddatum in september. In alle gevallen blijft de beveiligingspatch die van augustus. Dit gebeurde bij de Galaxy Note 8, die vlak voor de release zo'n update kreeg, en met de Galaxy S6 Edge Plus gebeurde hetzelfde. Voor recentere toptoestellen zoals de Galaxy S8 en Galaxy S7 is er nog helemaal geen september update gesignaleerd.

Al met al is het onduidelijk waarom de september patch – die wel aangekondigd werd – nog steeds niet uitrolt.

Gerelateerde artikelen