Curieuze bug: Galaxy A3 (2016) laadt soms niet verder dan 87% na Nougat update

De Galaxy A3 (2016) kreeg recent dan ook de update naar Android 7.0 Nougat. Echter, een aantal gebruikers wordt daarna geplaagd door een curieus probleem: het toestel laadt niet verder op dan pakweg 87%.

Vorige maand arriveerde eindelijk de Nougat update voor de Galaxy A3 (2016) in Nederland. En hoewel deze voor de meeste gebruik(st)ers goed verliep, duikt een curieuze bug bij menigeen op. Bij meerdere gebruik(st)ers wil de telefoon niet meer verder opladen dan 87% – of in ieder geval een percentage tussen de 80 en 90%. Bovendien lijkt de accu veel sneller leeg te gaan dan voor de update. Dit melden niet alleen bezoek(st)ers van GalaxyClub, maar ook op Samsung's eigen fora duikt de melding op.

Galaxy A3 (2016) oplaad bug: oplossing?

Traditionele methoden om dit soort ‘after-update-bugs' op te lossen – cache wissen, bijvoorbeeld – blijken niet te helpen (dank, Hans). In meerdere gevallen heeft Samsung's klantenservice laten weten dat het probleem bekend is. Een nieuwe update moet het probleem voorgoed oplossen. Op dit moment draagt de meest recent firmware versienummer A310FXXU3CQH3, maar deze bevat de fix niet. Voorlopig is het dus nog even afwachten tot een nieuwere firmware opduikt, die wel de oplossing biedt – en tot deze ook in Nederland beschikbaar is.

Zodra we deze ‘bugfix update' ergens spotten, lees je het natuurlijk hier op GalaxyClub.nl.

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (9)

  • Samsung maakt goede hardware maar op gebied van software zijn en blijven het prutsers van de bovenste plank, een marktleider onwaardig.

  • Ik dacht dat het aan mijn oplader lag .Ik ben blij dat ik nu eert waar aan het licht en inderdaad die ban mij komt ook niet verder dan 82% .hoop dat ze snel een nieuwe update hebben

  • GSM van mijn vrouw laadt ook niet meer dan 84% sinds de Nougat update is gebeurd.Heel heel vervelend.
    Benieuwd wat Samsung eraan doet.In softwareupdates moeten ze nog veel bijleren van andere firmas.Die komen met mondjesmaat.
    Zelf een factory reset en cache leegen helpt niet.

  • Ik heb een A3 2017 waarop afgelopen zondag de update is geïnstalleerd
    Sindsdien laadt hij soms helemaal niet op. Na opnieuw opstarten laad hij dan (gelukkig) weer wel, maar handig is anders…

1 2
Gerelateerde artikelen