Still going strong: ook Galaxy S5 krijgt augustus update

Na de Galaxy S8, Galaxy S7 en Galaxy S6, krijgt nu ook de Galaxy S5 de nieuwste beveiligingsupdate: die van de maand augustus.

galaxy-s5-update-augustus Still going strong: ook Galaxy S5 krijgt augustus update

De release van de Galaxy S5 is inmiddels alweer drieënhalf jaar geleden. Toch wordt hij nog door velen gebruikt. En daarom blijft Samsung het toestel met enige regelmaat van nieuwe security patches voorzien.

Galaxy S5 beveiligingsupdate augustus

Voor de originele Galaxy S5 is een 75MB grote update beschikbaar met firmwareversie G900FXXS1CQH1. Deze bevat een hand vol optimalisaties van de stabiliteit, prestaties, en niet nader genoemde features. Ook worden er wat onbekende bugs gefixt, aldus de omschrijving van de update zelf.

Echter, uiteraard is de belangrijkste verbetering de nieuwste beveiligingspatch van de maand augustus. Alleen deze brengt al een flink aantal verbeteringen voor de beveiliging van de Galaxy S5. Echter, het uiteindelijk aantal fixes is nog groter. Tenslotte was de laatste security patch die op het toestel arriveerde die van april j.l.

Het Android besturingssysteem zelf was en blijft natuurlijk bij versie 6.0.1. Zoals bekend, zal de originele Galaxy S5 geen update naar Android 7.0 Nougat meer krijgen.

Met deze update laat Samsung wederom zien veelgebruikte smartphones wel degelijk behoorlijk lang te ondersteunen.  Hoewel de grote update voor het Android besturingssysteem zelf na twee jaar ophouden, wordt de beveiliging veel langer bij de tijd gehouden. De Galaxy S4 kreeg tenslotte ook vier jaar na release nog nieuwe security patches.

Voor het in 2015 uitgebrachte broertje van de S5, de Galaxy S5 Neo, lijkt overigens nog wel een update naar Android 7.0 in de pijpleiding te zitten. Wanneer die komt is nog niet bekend.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Ruud van Minnen zegt

    Heb de s5 neo maar er is absoluut nog geen beveiligingspatch van augustus voor gekomen, dus jullie info klopt niet! Heb G903FXXU1BQC1

Praat mee