Inhoud Samsung’s beveiligingsupdate van maart bekend gemaakt

Een nieuwe maand is alweer even onderweg. En dus maakt Samsung vandaag bekend wat de beveiligingsupdate van maart later deze maand zoal naar haar toestellen brengt.

De update van februari bevatte een ongewoon groot aantal CVE's – Common Vulnerabilities and Exposures. Deze maand, echter, gaat allemaal wat rustiger aan, zo blijkt uit de informatie die Samsung ook haar beveiligingsblog publiceerde.

Samsung update maart 2018

Deze maand zal de nieuwe beveiligingspatch ‘slechts' 49 fixes bevatten die Google voor het Android besturingssysteem uitbrengt. Tevens bevat de patch vijf fixes die Samsung zelf toevoegde voor eigen apps en diensten. Zo worden zwakke plekken in de USB gadget driver, de NFC verbinding en in de software van het clipboard edge-paneel gedicht. Deze laatste is uiteraard alleen van toepassing voor toestellen met edge-panelen (S6 en S7 Edge modellen, S8 en Note 8).

Welke toestellen?

Uiteraard zal de maart update uitrollen naar alle toestellen die maandelijks de nieuwste patches krijgen. Dat zijn op dit moment de Galaxy S9 en Galaxy S8 modellen, de Galaxy S6 serie, de Note 8, de Galaxy A8 (2018), Galaxy A5 (2017) en de A5 (2016). Ook de Galaxy S7 krijgt natuurlijk weer een nieuwe beveiligingsupdate, al bleef de februari patch voor dat toestel toe nu toe uit. Het zou goed kunnen dat de volgende S7 update de complete sprong naar Android 8.0 Oreo brengt. Welke beveiligingspatch daar dan bij zit durven we op dit moment niet te voorspellen. Of deze Oreo-update inderdaad dus ook in maart arriveert valt eveneens lastig te voorspellen.

De meeste toestellen die de beveiligingsupdates per kwartaal ontvangen – Galaxy J-serie. A3 modellen, tablets – kregen er in de afgelopen twee maanden al een. Voor deze toestellen verwachten we dus niet per se een update met de patch van maart.

In ieder geval zullen we de update van maart in de komende weken op de verschillende Galaxy toestellen zien verschijnen. Zoals je van ons gewend bent, houden wij natuurlijk bij welke telefoon wanneer de update ontvangt. Je kunt altijd op je eigen toestel checken of er een nieuwe update klaar staat, als je via Instellingen naar Software-update gaat, en daar Updates handmatig downloaden kiest.

Lees de reacties (15)

1 2
Gerelateerde artikelen