Galaxy S9 is Samsung’s ‘snelste toprelease’ ooit

Met slechts negen dagen tussen lancering en levering is de Galaxy S9 Samsung's snelste toprelease ooit. Althans, in de landen waar de uitlevering inmiddels goed op gang is.

Net als sommige andere telefoonmakers probeert Samsung tegenwoordig de tijd tussen lancering en release van een toptelefoon relatief kort te houden. Niet altijd lukt dat even goed. Meestal gaan er na de onthulling toch minstens enige weken overheen voor de eerste gelukkige gebruik(st)er een nieuw model Galaxy ontvangt. Bij de Galaxy S9, echter, lijkt het prima te lukken.

Galaxy S9 leveringen begonnen

De Galaxy S9 en S9 Plus werden op 25 februari – vorige week zondag – officieel aan de wereld getoond. Al direct na het Unpacked evement kon je de Galaxy S9 kopen – althans, pre-orderen. Hoewel je dit jaar hier geen gratis extra gadget bij een pre-order krijgt, krijgen vroege bestellers het toestel ongeveer een week vóór de officiële release op 16 maart thuisgestuurd. Dat is dan nog geen twee weken na de onthulling.

In Duitsland, echter, gaat het nog vlotter. Daar is Samsung gisteren al begonnen met het versturen van de pre-orders. Dat betekent dat heel veel gebruik(st)ers het toestel vandaag in huis hebben. Er zijn sinds Unpacked dus nog geen negen hele dagen verstreken. Voor het uitbrengen van een toptoestel is dit Samsung's absolute record.

Uiteraard is deze korte tijd tussen onthulling en release er grotendeels voor verantwoordelijk dat alle details van de nieuwe toestellen al uitgelekt waren voor het Unpacked evenement. Dat is de prijs die een fabrikant betaalt voor het snel kunnen leveren. Tenslotte kan dit alleen gebeuren als er al heel veel toestellen verscheept worden naar heel veel plekken waar mensen allerhande informatie kunnen verklappen.

Aanbiedingen

Overigens geldt ook nu in Nederland nog: vandaag besteld, een week voor release geleverd. Dat belooft Samsung zelf HIER, maar ook winkels als Mobiel.nl, MediaMarkt, GSMWeb en CoolBlue zeggen het toestel vanaf 8 maart te leveren, evenals providers als T-Mobile en Tele2. Check vooral ook hieronder direct de beste aanbiedingen per provider, of voor een los toestel:

Lees de reacties (3)

  • als het maar niet te snel is.....met de release strak zitten er kinderziektes in.

  • Chromecast werkt niet meer naar overgang S9+!!
    Zijn er meer mensen met dit probleem?