Ook Galaxy S6 juli update begonnen: hele serie krijgt nieuwe beveiligingspatch

Na de Galaxy S7, beginnen nu ook de verschillende Galaxy S6 modellen aan de juli update. Als eerste krijgt de Galaxy S6 Edge de nieuwste beveiligingspatch. Ook op Vodafone’s S6 Edge Plus is hij beschikbaar. Update 29-7: inmiddels is de update ook voor de unbranded, edge-loze Galaxy S6 beschikbaar (dank, Sjippehoed). Update 31-7: en voor de unbranded en T-Mobile branded S6 Edge Plus (dank, Willem!)

samsung-galaxy-s6-edge-plus-android-marshmallow-preview-1 Ook Galaxy S6 juli update begonnen: hele serie krijgt nieuwe beveiligingspatch

Gisteren werd de juli update van de Galaxy S7 in Nederland uitgerold. Vandaag volgen ook de voorgangers van dat toestel. Als eerste kunnen gebruik(st)ers met een Galaxy S6 Edge de beveiligingspatch van de maand juli op de telefoon installeren.

Galaxy S6 (Edge) juli update

Voor de S6 (Edge) wordt op dit moment firmwareversie XXS5EQG1 uitgerold in Nederland (dank, Yonah!), en in andere Europese landen. Voor Vodafone’s S6 Edge Plus staat firmware G928FXXS3CQG8 klaar, en de voor de unbranded variant G928FXXS3CQG7. De update brengt voor de security patch van de maand juli naar het toestel. Daarin zitten 65 afzonderlijke fixes die Google aan het Android systeem toevoegde, en 16 fixes van Samsung voor de eigen software.

galaxy-s6-juli-update-1024x682 Ook Galaxy S6 juli update begonnen: hele serie krijgt nieuwe beveiligingspatch

De juli update voor de S6 (Edge) volgt minder dan een maand na de juni update. In de periode rond de Nougat update voor de Galaxy S6, haperden de beveiligingspatches een tijd lang. Inmiddels is Samsung weer goed op weg met het aanbieden van de maandelijkse patches.

De update is op dit moment dus al te downloaden op de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge, én voor de unbranded en Vodafone’s branded S6 Edge Plus. De andere varianten krijgen de update waarschijnlijk ook op afzienbare termijn. Je kunt eventueel ook zelf al checken of de update voor jouw toestel beschikbaar is. Ga via het Instellingen menu naar de optie Updates. Tik daar vervolgens bovenin op Updates handmatig downloaden, om te checken of hij er al is.

Heb jij de juli update al op jouw Galaxy S6 (Edge, Plus)? Laat ons hieronder weten of je ook nog andere veranderingen tegen komt!

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

    • Michel zegt

      Geen idee. Het is niet eens duidelijk of Samsung wel updates naar Android 7.1.1 gaat doen (op toestellen na die ‘m direct meekrijgen, zoals de Note 8), of dat ze straks direct naar 8.0 zullen gaan.

  1. W. zegt

    Heeft deze patch (1 juli 2017) ook de fix van broadpwn in zich? Wat ik zo las is dit door Google in een aparte patch gedaan op 5 juli.

Praat mee