Samsung Galaxy S6 juni update uitgerold in Nederland met nieuwe beveiligingspatch (update: Edge nu ook)

De Samsung Galaxy S6 juni update wordt op dit moment uitgerold naar Nederlandse toestellen. Voor de Galaxy S6 Edge staat de update op het moment van schrijven nog niet klaar inmiddels ook klaar (dank, Yonah).

galaxy-s6-juni-update-g920fxxs5eqf9 Samsung Galaxy S6 juni update uitgerold in Nederland met nieuwe beveiligingspatch (update: Edge nu ook)

De Galaxy S6 juni update (inderdaad, met een andere firmware dan die in Nederland 😉 )

Vanaf nu is een nieuwe update beschikbaar voor de Nederlandse Galaxy S6 en S6 Edge. Deze brengt het toestel naar firmwareversie G920FXXU5EQFC (S6 Edge: G925FXXU5EQFC). Deze brengt de gebruikelijk optimalisaties van stabiliteit en prestaties met zich mee. Echter, vooral belangrijk is de nieuwe beveiligingspatch.

Galaxy S6 juni update

Hoewel het inmiddels juli is, krijgt de Galaxy S6 dus de update met de security patch van de maand juni. Deze zorgt ervoor dat het toestel weer helemaal bijgewerkt is op beveiligingsgebied. De patch bestaat uit 96 verbeteringen die Google voor het Android besturingssysteem in elkaar knutselde. Voor de software die Samsung zelf boven Android legt, werden hier nog eens 23 verdere fixes aan toegevoegd.

De komst van de juni update naar de S6 (Edge) signaleert hopelijk een terugkeer naar het vertrouwde (bijna-)maandelijkse updateschema. In de aanloop naar de grote update naar Android 7.0 Nougat haperde deze nogal. Enige maanden bleven nieuwe beveiligingsupdates uit. Nu alle Galaxy S6 modellen inmiddels op Android Nougat draaien, lijkt Samsung de draad weer op te pakken.

Op dit moment is de update met de juni patch beschikbaar op de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge. Wanneer hij naar de branded modellen van Vodafone en T-Mobile komt is nog niet bekend. De Galaxy S6 Edge Plus kreeg de juni update vorig week al.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Sebas zegt

    Vandaag op de S7 unbranded weer een kleine update gehad van rond de 46 mb.
    Geen zichtbare veranderingen.
    Buildnr. NR90M.G930FXXU1DQFL

Praat mee