Galaxy A3 (2016) Android 7.0 Nougat update arriveert in Nederland (update: unbranded)

De Nederlandse Galaxy A3 (2016) Android 7.0 Nougat update is van start gegaan. De primeur hebben branded toestellen van T-Mobile. Update 9-8: inmiddels is de update ook beschikbaar voor de unbranded toestelversie (dank, iedereen die het meldde).

Ruim een maand geleden ging hij elders al van start, en nu arriveert Android 7.0 Nougat dan ook op de eerste Nederandse Galaxy A3 (2016) exemplaren. Tenminste, op toestellen die direct bij T-Mobile gekocht zijn (branded).

Galaxy A3 (2016) Android 7.0 Nougat

Voor de Galaxy A3 (2016) van T-Mobile staat vanaf nu firmwareversie A310FUXX3CQF6 klaar, voor de unbranded variant: A310FXXU3CQG3. De update is ruim 970MB groot, en brengt dus een complete nieuwe versie van het Android besturingssysteem met zich mee. Downloaden doe je zoals altijd het beste via een Wi-Fi verbinding, om je databundel te sparen. Probeer voor installatie ongeveer 3GB vrij te maken of hebben op je toestel, zodat het updateproces vlot kan verlopen.

De Android 7.0 update brengt een aantal belangrijke veranderingen naar de Galaxy A3 (2016). Zo krijgt de interface een behoorlijke opfrisser, inclusief nieuwe icoontjes en een nieuw notificatiescherm. Samsung's eigen clouddienst – Samsung Cloud – is na de update volledig geïntegreerd in de software. De handige Veilige Map blijkt ook compatible – zonder vingerafdrukscanner, dus – al moet je die zelf nog installeren (zie de Play Store HIER).

Met de update komt tevens de beveiligingspatch van de maand juli mee (T-Mobile: juni). Daarin zitten weer een flink aantal verbeteringen voor de beveiliging, die zowel Google als Samsung uitbrachten voor de software op het toestel.

De Galaxy A3 (2016) krijgt interessant genoeg dus haar Android 7.0 update vóór de nieuwere Galaxy A3 (2017). Zo ging het ook al met de Nougat update op de Galaxy A5 (2016), en blijkt nu dus ook het geval. De update is vanaf nu (8-9) beschikbaar op álle Nederlandse versies van de A3 (2016).

In principe merk je het vanzelf als jouw A3 (2016) de update aan het downloaden is. Uiteraard kun je ook zelf checken of hij al beschikbaar is. Ga via Instellingen naar Toestel-info, en tik bovenin op Updates handmatig downloaden. Is hij er voor jouw toestel ook een paar dagen later nog niet, neem dan HIER eens een kijkje. Mogelijk vind je daar een verklaring.

Heb jij de update al op jouw toestel geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen! Moet je nog wachten, maar wil je jouw Galaxy alvast goed voorbereiden op de update? Kijk dan ook eens HIER.

(Dank voor de melding!)

Lees de reacties (34)

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen