Galaxy S7 en S7 Edge tip: gebruik Samsung Cloud (bv. als back-up)

Een nieuwe feature is sinds kort beschikbaar op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge (en spoedig meer toestellen): Samsung Cloud. En die is best handig.

galaxy-s7-edge-tip-back-up-maken-samsung-cloud Galaxy S7 en S7 Edge tip: gebruik Samsung Cloud (bv. als back-up)

Je had het misschien al meegekregen: eerder deze week arriveerde een update op de Galaxy S7 en S7 Edge die het nieuwe Samsung Cloud naar de toestellen brengt. De eigen clouddienst van de Zuid-Koreanen maakte zijn opwachting op de Galaxy Note 7, maar arriveert nu nog voor dat toestel op de Nederlandse S7.

Met Samsung Cloud krijg je 15 GB opslagcapaciteit die aan je Samsung account gekoppeld is. Natuurlijk kun je deze gebruiken om je foto’s en video’s op te slaan, maar ook notities en de inhoud van je agenda en contactenlijst. Ook de back-up functie, die gebruikt maakt van Samsung Cloud, is flink uitgebreid, en biedt de optie om ook je muziek, spraakopnamen en je andere documenten op te slaan.

galaxy-s7-edge-tip-back-up-maken-samsung-cloud-2-1024x607 Galaxy S7 en S7 Edge tip: gebruik Samsung Cloud (bv. als back-up)

Dankzij Samsung Cloud wordt het erg makkelijk om een back-up te maken van je toestel, bijvoorbeeld alsvorens een grote update uit te voeren (of voordat je het toestel terugzet naar de fabrieksinstellingen na een flinke update).

Een suf dingetje staat Samsung’s nieuwe clouddienst natuurlijk nog in de weg om echt helemaal top te zijn: de beperkte 15 GB opslagcapaciteit. Een toestel als de Galaxy S7 (Edge) wordt geleverd met 32 GB opslag, en hoewel je die niet geheel ter beschikking hebt, is er meer nodig dan 15 GB om een back-up te maken van een volgepropte S7. Hopelijk wordt deze beperking op later datum nog opgeheven.

Update: inmiddels kun je in ruil voor geld – 50 GB voor € 0,99 p.m., 200 GB voor € 2,99 p.m. – de capaciteit van jouw Samsung Cloud vergroten, zodat je er ook de gehele inhoud van je toestel in kwijt kunt.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Marcel zegt

  Ik heb er toch wel enigszins moeite mee. Ondanks dat ik het wel een goede actie vindt van Samsung om zoiets aan te bieden, laten we dat voorop stellen!
  Ik wat moeite met de dienst voor de doorsnee Samsung gebruiker, niet zozeer voor mezelf!

  Met name bij de ‘vernieuwde’ galerij app van Samsung zelf, waarbij je je gemaakte foto’s automatisch kunt uploaden naar de Samsung Cloud!
  Maar ook de notities die je maakt of contacten etcetera.
  Gebruikers zien toch op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer.
  Middels Google’s Foto’s App wordt hier ook al in voorzien, zei het in Google’s Cloud (of Google Drive) voor wat betreft de foto’s. Contacten worden ook in je Google account gesynchroniseerd.

  Samsung is bezig met een twee-sporen beleid, ik vraag me serieus af of de doorsnee gebruiker hier nu beter of juist slechter van wordt!
  Tuurlijk, als je braaf bij een nieuw (Samsung!) toestel zowel je Google account als ook je Samsung account invoert, heb je ‘alles’ terug uit eerdere backups.

  Maar, stel je koopt een ander toestel (OnePlus 3 of Sony Z5 of iets dergelijks) kun je alleen nog maar je Google account invoeren. Eventuele data die (misschien) alleen gebackupped is in de Samsung Cloud, is alleen maar beschikbaar voor Samsung toestellen.

  Dit is wél een soort éénzijdige ‘klantenbinding’ wat binnen het eco-systeem van Android plaatsvindt.
  Daar heb ik, op de langere termijn, toch wel moeite mee.

  Nogmaals, niet voor mezelf, of voor de doorgewinterde gebruiker of tweaker. Maar juist voor de doorsnee gebruiker.

  • Michel zegt

   Kan ik in meegaan. Dat is uiteindelijk ook precies het hele spanningsveld tussen Samsung en Google. Het gekke is, dat Samsung aan de ene kant juist minder ‘dubbele apps’ meelevert (bijvoorbeeld niet meer standaard de eigen MP3 speler installeert), maar dan wel weer dit doet.

 2. Hansz zegt

  Wat mij betreft mag Samsung dit ook gewoon weglaten want we hebben ook al het Samsung Account waar een back-up wordt opgeslagen. (als je dat hebt aangegeven) Met Google Drive erbij hebben we dan 3x een back up enz. Zelf maak ik geen gebruik van het Samsung Account en zie ook geen enkele rede waarom ik dan opeens Samsung Cloud zou moeten gaan gebruiken. Mocht je inderdaad eens overgaan op een ander merk Android toestel dan is Google Drive de beste optie. Als je nou een Tizen toestel van Samsung gebruikt, dan is het wellicht nuttig. Samsung zou er goed aan doen om eens te stoppen met alles na te doen van wat er al is want het heeft geen toegevoegde waarde. Ik heb geen Samsung Edge 7 toestel omdat het van Samsung is maar wel omdat het op Android draait en tot de betere toestellen behoort. Verder stel ik in principe geen extra diensten of applicaties van Samsung op prijs die Google ook al levert. Stop eens een keer met na-apen Samsung!

  • Verm zegt

   Wat ik raar vind is dat je bij samsung cloud eerst bij een soort backup instellingen belandt en dan als je helemaal onderaan weer “backup mijn gegevens” doet dat je dan bij andere soort gegevens backupen belandt. Waarom die tweedeling snap ik niet?? En stond bij jullie ook automatische backup aan??

 3. rafet zegt

  Ik kan niet eens backup maken van mijn bestanden op de samsung cloud ze hebben het van icloud maar dit werkt echt niet hoor. Ik ben van iphone overgestapt naar samsung maar ik ben er niet blij mee.

Praat mee