Galaxy A3 (2016) Android 7.0 Nougat update van start (in Duitsland)

De Galaxy A3 (2016) Android 7.0 update is nu dan ook eindelijk van start gegaan.. Op dit moment is de update al beschikbaar in Duitsland, maar nog niet in Nederland.

samsung-galaxy-a3-2016-preview-2 Galaxy A3 (2016) Android 7.0 Nougat update van start (in Duitsland)

Het is alweer een paar weken geleden dat we de update naar Android 7.0 Nougat op de Galaxy A5 (2016) previewden. Voor dat toestel is de update inmiddels beschikbaar in verschillende landen, waaronder wel België maar niet Nederland. Echter, voor zijn kleinere broer – de Galaxy A3 (2016) was er nog geen Nougat in zicht.

Nadat bezoeker Sargis gisteren meldde dat de vernieuwde handleiding voor de Galaxy A3 (2016) met Android Nougat gepubliceerd is, krijgen de eerste toestellen elders nu daadwerkelijk de update. Onder andere in Duitsland kunnen gebruik(st)ers de nieuwe software downloaden en installeren.

Galaxy A3 (2016) Android 7.0 update in Nederland

In Nederland is de Android 7.0 update voor de Galaxy A3 (2016) nog niet te bekennen op Samsung’s servers. Het blijft hier dus nog even afwachten tot hij ook hier beschikbaar komt – net als voor de Galaxy A5 (2016), inderdaad. Wanneer dit gaat gebeuren is niet vooraf te voorspellen. Dit kan morgen zijn, maar het kan net zo goed nog enige weken duren.

samsung-galaxy-a3-2016-android-7-0-update-nederland Galaxy A3 (2016) Android 7.0 Nougat update van start (in Duitsland)

Duidelijk is, dat de update een aantal visuele veranderingen naar de Galaxy A3 (2016) brengt. Onder andere de standaard apps, de icoontjes en de vormgeving van het notificatiescherm gaan op de schop. Apparaatonderhoud maakt nu deel uit van het Instellingen menu, inclusief nieuwe modi voor energiebesparing. Na de update is Samsung Cloud volledig met je toestel geïntegreerd, maar verdere nieuwe features hebben we zo gauw nog niet kunnen vinden. Er is geen Filter blauw licht, en ook de Veilige map komt niet met Nougat naar de Galaxy A3 (2016).

Zodra de Android 7.0 update op de Nederlandse Galaxy A3 (2016) begint uit te rollen, lees je het uiteraard hier op Galaxy Club. Voor nu weet je in ieder geval dát de update onderweg is. Heb jij ‘m al wel op jouw A3 (2016) – bijvoorbeeld omdat je geen Nederlandse toestelversie hebt – laat ons dan hieronder weten hoe hij op jouw toestel bevalt, en of je andere, nieuwe snufjes bent tegengekomen.

Tip: check ook onze tips om je Galaxy voor te bereiden op de Nougat update.

(via)

Beste Galaxy A3 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

  1. Peter zegt

    Wel een getob hoor met die updates. Niemand weet iets, niemand kan iets zinnigs zeggen.
    Dat systeem van Apple heeft toch wel wat!

Praat mee