Galaxy A5 (2017) januari update nu al beschikbaar in Nederland

De Samsung Galaxy A5 (2017) is de eerste Galaxy die in Nederland de beveiligingsupdate van januari krijgt. De update is nu beschikbaar voor unbranded toestellen.

galaxy-a5-2017-android-7-0-update-preview-1024x768 Galaxy A5 (2017) januari update nu al beschikbaar in Nederland

Het zijn vaak toestellen in Samsung’s A-serie die als eerste een maandelijkse update krijgen. De Galaxy A8 (2018) is nog maar amper op de markt, en dus is het zijn ‘voorganger’ die nu de primeur heeft in ons land.

Galaxy A5 (2017) update januari 2018

En zo staat voor de Galaxy A5 (2017) dus de update klaar naar firmwareversie A520FXXU4BRA8. Was de recente december update voor het toestel nog vrij uitgebreid. met nieuwe camerafeatures, de nieuwe update is minimaler. Het ruim 22MB grote pakket brengt een paar niet gespecificeerde fixes en optimalisaties.

Belangrijker is natuurlijk de beveiligingspatch van de maand januari. Deze brengt het respectabele aantal van 91 fixes van Google voor het Android OS zelf. Uit Samsung eigen keuken rollen nog 13 extra fixes, die de beveiliging van de eigen interface bijspijkeren.

galaxy-a5-2017-update-januari-2018-a520fxxu4bra8 Galaxy A5 (2017) januari update nu al beschikbaar in Nederland

Beschikbaarheid

De update is nu per direct beschikbaar voor de unbranded Galaxy A5 (2017) – voor toestellen, dus, die niet direct bij T-Mobile werden gekocht. Je toestel zal vanzelf de update downloaden, zodra het deze detecteert. Je kunt ‘m daarbij ook een handje helpen. Ga in het Instellingen menu naar het item Software-update. Kies daar Updates handmatig downloaden, om direct te controleren of jouw telefoon het pakket ook kan binnenhalen.

Galaxy A5 (2017) updates in 2018

Omdat het januari is, blikken we gelijk maar even een stukje vooruit. Natuurlijk verwachten we dat de Galaxy A5 (2017) het hele jaar 2018 gewoon iedere maand de beveiligingsupdates krijgt. Tenslotte krijgt de Galaxy A5 uit 2016 ze ook gewoon nog iedere maand. Ergens in de loop van de zomer – dat is een gok – komt dan ook de grote update naar Android 8.0 Oreo. Althans, zo voorspellen wij, ons baserend op updates voor eerdere Galaxy A-toestellen.

Heb jij de update van vandaag al op jouw Galaxy A5 (2017) geïnstalleerd? Ben je nog tegen andere vernieuwingen, verbeteringen of veranderingen aangelopen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank, Krishan!)

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

Praat mee