December update Galaxy A5 (2017) brengt o.a. nieuwe camera features

Voor de Samsung Galaxy A5 (2017) is een nieuwe update beschikbaar. Het toestel, dat recent in de Galaxy A8 (2018) een verrassende opvolger kreeg, ontvangt de december patch en een hand vol nieuwe camerafuncties.

galaxy-a5-2017-android-7-0-update-preview-1024x768 December update Galaxy A5 (2017) brengt o.a. nieuwe camera features

Op de valreep rolt Samsung voor de Galaxy A5 (2017) de beveiligingsupdate van december uit. Vrij onverwacht bevat deze ook een flink aantal nieuwe snufjes voor onder meer de camera van het toestel.

Galaxy A5 (2017) december update

Voor de Galaxy A5 (2017) staat een flinke – meer dan 431MB grote – update klaar. Firmwareversie A520FXXU3BQLA brengt de security patch van de maand december. Daarin zitten 66 fixes die Google deze maand uitbrengt voor het Android besturingssysteem, en 10 fixes van Samsung voor de eigen interface en applicaties. Dat is allemaal niet verrassend.

Wel ietwat verrassend, is het feit dat de update een handvol nieuwe camerafeatures op de telefoon installeert. Volgens de informatie bij de update zelf, zijn dit een Selfiefocus stand, en StempelHuidskleur en AR-sticker features. Je vindt deze, na installatie van de update, in de camera app.

De Selfiefocus stand is vergelijkbaar met de Selectieve focus stand op toestellen als de Galaxy S8. De stand toont het onderwerp zelf scherp, en zorgt voor een vervaging van de achtergrond. De Huidskleur functie is in feite een kleurcorrectie voor – inderdaad – je huidskleur. Met de Stempel en AR-sticker filters kun je meer grappige effecten aan je selfies of andere foto’s toevoegen.

Ondanks het toevoegen van de nieuwe mogelijkheden, blijft het Android OS zelf bij versienummer 7.0. Ook de Samsung Experience interface blijft dezelfde: versie 8.1. Daar komt pas later in 2018 verandering in met de aankomende update naar Android 8.0 Oreo.

Beschikbaarheid

De update met de december patch en nieuwe camerafuncties is nu te downloaden op de unbranded Galaxy A5 (2017). Het toestel begint vanzelf met downloaden, maar je kunt deze ook zelf starten. Ga daarvoor in je Instellingen naar het item Software-update, en kies daar Update handmatig downloaden.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy A5 (2017) geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen, en laat het ons weten als je nog meer nieuwigheden tegenkomt!

(Dank voor de heads-up, Krishan!)

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

  1. Monique zegt

    Sinds de update gisteren flitst het lampje aan de achterkant -naar het lijkt- willekeurig. Bv als ik het toestel oppak of met mijn hand beweeg. Irritant en kan niet vinden waar ik het uit moet zetten. Of sowieso waarom dut ineens gebeurt.

Praat mee