Dit zijn de details van Samsung’s december beveiligingsupdate

Her en der rollen nog steeds verschillende november updates door Europa, die niet hier zijn gearriveerd. Maar het is december, en dus staat ook de volgende in de startblokken. Dit zijn de details van de beveiligingsupdate van december.

samsung-december-2017-update Dit zijn de details van Samsung's december beveiligingsupdate

Zoals iedere maand, maakt Samsung ook nu weer informatie bekend over haar nieuwe security patch. Deze zal de komende weken naar verschillende Galaxy telefoons uitrollen. En zoals gewoonlijk bestaat deze uit fixes die Google uitbrengt voor Android zelf, en verbeteringen die Samsung aan haar eigen software toevoegt.

Samsung december update

Samsung’s beveiligingsupdate van december bevat 66 verbeteringen die uit Google’s keuken naar Android komen. Deze zijn natuurlijk niet relevant voor álle toestellen en álle Android versies. Maar ze zitten wel in de patch. Daarnaast zijn er dan ook nog 10 fixes die Samsung voor haar eigen interface en applicaties toevoegt. We zien onder meer een fix voor Galaxy telefoons met een processor van Qualcomm. Tevens is er een fix voor een mogelijke zwakke plek in de bootloader van toestellen met een Exynos chip.

Welke toestellen?

Op papier komt de december update naar alle toestellen die maandelijks de nieuwe patches krijgen. Op dit moment zijn dat onder meer de Galaxy S8, Galaxy S7 en Galaxy S6 serie. Van deze laatste wachten een aantal modellen op dit moment nog op de patch van november. Ook de Galaxy A5 (2017) en A5 (2016) krijgen de update iedere maand. De laatste moet de november patch ook nog krijgen, én een fix voor het Wi-Fi verificatie probleem dat opdook na de oktober patch.

In principe krijgt ook de Galaxy Note 8 natuurlijk maandelijks de nieuwste beveiligingsupdates. Echter, op het moment van schrijven is het nog steeds de november update die opvallend traag beschikbaar komt.

En dan zijn er nog de toestellen die updates ieder kwartaal krijgen. Daaronder tellen we de Galaxy J-serie, de Galaxy A3 modellen, en alle tablets. Inmiddels lijkt ook de update frequentie van de Galaxy S5 en Note 4 af te nemen, nadat Samsung deze toestellen jarenlang maandelijks van de nieuwste patches bleef voorzien.

Galaxy deal tips

Praat mee