Galaxy J5 uit 2015 krijgt beveiligingsupdate van de maand juli

Of de Galaxy J5 uit 2015 een update naar Android 7.0 Nougat gaat krijgen, is nog steeds niet zeker. Wel wordt er momenteel een nieuwe beveiligingspatch uitgerold.

samsung-galaxy-j5-android-6-marshmallow-update-nederland-preview Galaxy J5 uit 2015 krijgt beveiligingsupdate van de maand juli

Recent belandde de Galaxy J5 (2017) in de Nederlandse schappen. De eerste generatie van de Galaxy J5 verscheen echter al in de herst van 2015. Een jaar daarna kreeg het toestel de update naar Android Marshmallow, een sindsdien komen af en toe nieuwe beveiligingsupdates voorbij. Zo ook deze week, dus.

Galaxy J5 (2015) juli update

Voor de allereerste Galaxy J5 rolt momenteel een update uit met firmware J500FNXXS1BQG3. Deze brengt dus geen Android 7.0 met zich mee, maar wel de nieuwste beveiligingspatches tot met die van de juli. Daarnaast brengt de bijna 45MB grote update ook nog een paar niet gespecificeerde bugfixes, en andere verbeteringen.

galaxy-j5-2015-update-juli Galaxy J5 uit 2015 krijgt beveiligingsupdate van de maand juli

Je toestel geeft vanzelf een melding als het de update aan het downloaden is. Uiteraard kun je het update proces ook een handje helpen, door via Instellingen naar Toestel-info te gaan, en op Updates handmatig downloaden te tikken. Mocht jouw Galaxy J5 de update nog niet kunnen downloaden, heb je misschien een geïmporteerd toestel. Je krijgt de update dan op een ander moment. Hoe dit zit, lees je HIER.

Galaxy J5 (2015) en Android 7.0

Natuurlijk is het goed dat de eerste Galaxy J5 weer een beveiligingsupdate krijgt. Echter, velen wachten gespannen af er voor het toestel ook nog een update naar Android 7.0 Nougat in zit. Duidelijkheid hierover is er op dit moment nog niet. Geruime tijd geleden publiceerde Samsung in Turkije een lijst waarop inderdaad stond dat het toestel de update gaat krijgen. Sindsdien verdween de J5 van die lijst, kwam weer terug, en werd er weer vanaf gehaald. De eerste J7, uit dezelfde tijd, staat er nog wel op. En de Galaxy S5 Neo, die nooit op die lijst te zien was, krijgt de update ook, zo ontdekten wij pas geleden nog.

Al met al is er op dit moment dus maar weinig concrete informatie beschikbaar over een Nougat update voor de Galaxy J5. Zolang het toestel niet getest wordt, of gekeurd, met de nieuwe software blijft het koffiedik kijken. In ieder geval toont de beveiligingsupdate van vandaag dat Samsung het toestel nog niet vergeten is.

Beste Galaxy J5 aanbiedingen per provider

Praat mee