Eerste Galaxy met Android 7.1 gespot – de Chinese Galaxy J3 (2017)

Nog vóór de officiële release duikt Samsung’s aankomende Galaxy J3 (2017) met Android versie 7.1 aan boord. Het is de eerste Galaxy met deze versie van het besturingssysteem.

samsung-galaxy-j3-2017-android-7-1-1024x574 Eerste Galaxy met Android 7.1 gespot - de Chinese Galaxy J3 (2017)

Samsung’s instapsmartphone van 2017 – de Galaxy J3 (2017) – wordt waarschijnlijk volgende week officieel gelanceerd. De specificaties kwamen we eerder al te weten, en eergisteren zagen we ‘m zelfs op renders en foto’s. Nu duikt een ietwat verrassend feit op.

Bij de Chinese keuringsinstatie TENAA, waar we de hierboven genoemde foto’s zagen, draait het toestel op Android 7.1.1. Dat dit geen typefoutje is, wordt bevestigd door de Wi-Fi Alliance. Daar is het Chinese model van de telefoon – de SM-J3300 – goedgekeurd met Android 7.1 Dit is op zijn minst curieus te noemen. Het toestel zal elders namelijk gewoon met Android 7.0 in de winkels belanden.

Android 7.1 en de Galaxy S8, S7, etc.

Of dit alles een eerste hint is naar een toekomstige Android 7.1 update voor de Galaxy S8, S7, en andere toestellen, is nog maar de vraag. Althans, dat denken wij. Op dit moment is Samsung nog druk bezig met het verspreiden van Android 7.0 voor haar complete Galaxy serie. Andere toestellen (dan de Chinese J3) met een officiële Android 7.1 aan boord hebben we nog nergens gespot.

Door de hoeveelheid features die Samsung zelf aan het besturingssysteem toevoegt, zijn de Zuid-Koreanen steeds minder afhankelijk van iedere afzonderlijke release van het Android systeem zelf. Sterker nog: tegenwoordig brengen nieuwe Android updates vaak snufjes die Samsung’s telefoons daarvoor al hadden. In combinatie met min of meer regelmatige beveiligingsupdates wordt het precieze versienummertje daardoor minder relevant.

Het kan dus zomaar zijn dat Samsung de meeste Galaxy apparaten op Android 7.0 houdt, tot de grote volgende update naar Android O komt – misschien met uizondering van bijvoorbeeld een Galaxy Note 8. Wie naarstig zit te wachten op een Android 7.1 update voor zijn of haar Galaxy, raden we toch vooral een flinke dosis geduld aan.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee