Ook de Galaxy J3 (2017) wordt gelanceerd met Android 7.0 Nougat

Samsung’s instap-Galaxy voor dit jaar, de Galaxy J3 (2017), zit nu eindelijk echt in de pijpleiding en draait op Android 7.0 Nougat.

galaxy-j3-2017-wifi-1024x583 Ook de Galaxy J3 (2017) wordt gelanceerd met Android 7.0 Nougat

Samsung’s Galaxy J3 (2017) is een wat curieus toestel. Of beter gezegd: het geruchtencircuit rond de komst van de telefoon is vreemd. Al een aantal keer werden geruchten over een budgettelefoon van Samsung gebracht alsof het om de J3 (2017) gaat, maar tot nu toe bleek dit keer op keer onjuist. Zelfs insider Evan Blass zat er al een keer naast. Toen spraken we al onze twijfels uit, en terecht, zo blijkt via de Wi-Fi Alliance.

Daar is enige dagen terug namelijk een toestel opgedoken met de enige modelcode die echt past bij een Galaxy J3 (2017): de SM-J330F. Ter vergelijking: de Galaxy J5 (2017) is de SM-J530, en de Galaxy J7 (2017) is de SM-J730.

Via de Wi-Fi Alliance komen we te weten dat de Galaxy J3 (2017) in ieder geval daar is goedgekeurd, en dat het toestel directt vanaf de start op Android 7.0 Nougat zal draaien – zie de documentatie aldaar: PDF.

Met het opduiken van de echte Galaxy J3 (2017) lijkt de gehele nieuwe J-serie wel zo’n beetje klaar voor lancering. Of de J3 (2017) hetzelfde design heeft als zijn grotere broers – zie ook de afbeelding van de Galaxy J7 (2017) en de foto van de Galaxy J5 (2017) – is verder niet bekend. Wel is de kans niet gering dat Samsung ook haar J-serie een meer uniforme uitstraling en featureset zal gaan geven, zoals dit de afgelopen tijd ook met de A-serie gebeurde.

Wanneer de nieuwe J-toestellen hun opwachting zullen maken is verder nog niet bekend, maar we gaan ervanuit dat het niet lang meer zal gaan duren – vermoedelijk als de storm rond de Galaxy S8 eenmaal een beetje is gaan liggen. Tevens verwachten we alle modellen, net als vorig jaar, ook op de Nederlandse markt.

Galaxy deal tips

Praat mee