Kleine bugfix update Nederlandse Galaxy S7 (Edge) uitgerold

Een kleine Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge update rolt uit in Nederland. Deze volgt snel op een grote update die amper twee weken geleden arriveerde.

galaxy-s7-edge-tip-android-nougat-update-voorbereiden-niet-installeren Kleine bugfix update Nederlandse Galaxy S7 (Edge) uitgerold

Voor de unbranded Galaxy S7 en S7 Edge is vanaf vandaag een nieuwe update beschikbaar. Firmwareversie XXU1DQEF arriveert via een pakketje nog geen 30 MB groot.  Nog maar een week of twee terug kregen beide toestellen al een veel grotere update.

Die grote update bracht de toestellen naar de beveiligingspatch van de maand mei. De update van vandaag brengt op dat vlak geen verdere veranderingen. Ook na de update wordt op het Software-info scherm een patchdatum van 1 mei vermeld. Met een builddatum van 16 mei is de nieuwe software nog geen week nieuwer dan de vorige versie (builddatum 10 mei).

Galaxy S7 (Edge) update: bugfixes, optimalisaties

Op de gebruikelijke bugfixes en optimalisaties na brengt de update niet veel concrete vernieuwingen. Duidelijk is dat dit dezelfde firmwareversie is die vorig week – vlak na de Nederlandse mei patch – al in Duitsland werd uitgerold. Echter, ook daarvan worden we niet bijzonder veel wijzer. Tevens zorgt de update er dus voor dat een aantal West-Europese landen nu gelijk lopen qua firmwareversies.

Na de grote sprong naar Nougat bleef het lang stil op het Galaxy S7 update front. Maar lijkt er dan toch weer beweging te zitten in de softwareontwikkeling voor Samsung’s topmodel van vorig jaar. En terecht natuurlijk.

Galaxy S7 (Edge) update installeren

Zodra de update op jouw (unbranded, dus niet direct bij Vodafone of T-Mobile gekochte) Galaxy S7 (Edge) beschikbaar is krijg je vanzelf een melding. Zie je deze nog niet maar wil je toch weten of je ‘m al kunt downloaden? Ga dan via Instellingen zelf naar het item Softwate-update. Tik daar bovenaan op Updates handmatig downloaden en je toestel gaat zelf op zoek naar de nieuwe software.

Had jij na de vorige update last van een probleem op jouw Galaxy S7 of S7 Edge? En is deze na de update van vandaag weer verholpen? Of niet? Deel hieronder jouw ervaring met deze bescheiden update!

(Dank aan Melvin, Bert voor het melden!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Jitters zegt

  Als ik een koptelefoon of oordopjes inzet hoor ik alleen geluid via de rechterkant ik weet niet hoe dat komt en de de oordoppen zijn niet stuk!

 2. olafd72 zegt

  Ik heb nog helemaal geen nieuwe updates, nog steeds op beveiligingspatches van Februari(!) notabene. Ook met Updates Handmatig Downloaden gebeurd er niks.

  • Ingrid zegt

   Misschien komt je telefoon niet uit Nederland. Ik heb mijn S7Edge bij Belsimpel besteld en deze komt uit Portugal. Ik heb ook alleen Nougat en verder nog geen updates gehad

 3. Gerard zegt

  Ik heb geen goede 4G verbinding meer, systeem is erg traag geworden, het inladen van foto’s en video’s duurt tijden
  Groet Gerard

   • zegt

    Zelf nooit geen problemen gehad na een update, maar om te zeggen dat is Android is een beetje kort door de bocht.
    Je kunt eerder zeggen dat is Samsung.
    HTC in de 16jaren dat ik ze sponsorde nooit maar dan ook nooit issues gehad.
    Zelfs toen der tijd dat ik in de custom rom development zat waren HTC devices vriendelijker dan die van Samsung.
    Samsung heeft bij mij alleen het voordeel dat ze innovatiever zijn geworden en HTC dik en dwars heeft ingehaald.

 4. Jurgen zegt

  sinds de update gaat de wifi altijd snel in slaapstand als je de gsm even niet gebruikt. dan moet hij weer verbinden als je scherm weer aanzet. in de instellingen staat nochtans wifi op altijd aan.

 5. Linuxxx zegt

  De S7 was mijn eerste en laatste Samsung ooit. We hebben hier in huis twee Galaxy S7 toestellen. Beiden gekocht bij dezelfde winkel. Mijn toestel kreeg eerst de januari patch en toen de mei patch, het andere toestel ging na 7.0 gelijk naar de april patch maar is er geen mei patch voor. Het updatebeleid is echt een zootje.
  Tegenwoordig krijg ik ook regelmatig voorgestelde updates voor rotzooi van Samsung waar ik niet om heb gevraagd.
  Het enige dat het toestel goed doet is foto’s maken, daar ben ik echt tevreden over.

  • Siewert zegt

   Zou die klacht niet bij Samsung maar bij de winkel neerleggen.
   Als ik je verhaal zo lees heb je geen Nederlands toestel maar een geïmporteerde.
   En dat verklaart waarom jouw toestellen niet synchroon lopen qua Nederlandse updates.

 6. Safier zegt

  Mijn gesprek valt telkens uit om de 1,20 min heel erg vervelend na deze update heb ik deze probleem gehad weet.
  Tot heden heb ik geen Update meer ontvangen van 30 mb

Praat mee